Hlavní obsah

Návrat do Zlína se nekoná. Železník putuje ze Slavie do Mladé Boleslavi

Aktualizováno

Neprodali jste nám Vukadinoviče? Tak se s milým Železníkem rozlučte! Fotbalová Slavia rychle zareagovala na krach velké transakce, jejíž součástí měl být i bývalý kapitán Ševců. Všechno dopadlo jinak. Útočník Lukáš Železník sice po roce opravdu opouští Eden, ne však na hostování zpátky do Zlína, ale do Mladé Boleslavi. A rovnou na přestup, ve městě automobilů podepsal smlouvu na tři a půl roku. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: slavia.cz

Lukáš Železník a jeho gibraltarská panoramata...

Článek
Fotogalerie

Ještě ve středu večer se zdálo, že má nakročeno na hostování zpátky do Zlína. Hostování bývalého kapitána Ševců mělo být součástí odstupného za Vukadina Vukadinoviče. Jenže Zlín ve čtvrtek ráno velký přestup neschválil a utnul. Zlínský odchovanec Lukáš Železník se tak nakonec na Moravu nevrátí, během pár hodin nabral úplně jiný směr. V pátek se stal novu posilou Mladé Boleslavi, kde podepsal smlouvu do 30. června 2020.

Exotický čínský zájezd tak byl pro útočníka loučením se Slavií. Loňská zimní příprava Železníkovi vyšla, brzy se však zranil. S přetrženou šlachou v kotníku musel na operaci a většinu kalendářního roku promarodil. Sešívaní neustále posilují a stálé místo v jejich sestavě by si těžko získal.

"Prožil jsem ve Slavii radost i smutek. Přeju jí hodně štěstí jak na české, tak na mezinárodní scéně. Děkuji i fanouškům za skvělou podporu," loučí se Železník.

„Každý hráč, který prošel Slavii, v ní nechal kus srdce. Odchod Lukáše však bolí. Zaslouží si ale hrát a být v klubu, kde se mu to povede. Je to nejlepší řešení pro hráče i pro klub. Lukáše zastavilo v rozletu zdraví. Přeji mu, ať se mu v kariéře daří," říká Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie.

Hned v pátek se Železník již zapojil do přípravy týmu nového trenéra Martina Svědíka.

Šestadvacetiletý útočník v první lize odehrál 25 utkání a dal v nich 8 gólů.

Reklama

Související témata: