Hlavní obsah

Přes Čínu na Střelnici. Do české ligy míří první Islanďan

Jablonec
Aktualizováno

Fotbalisté ze země gejzírů už jsou jako doma třeba v Anglii, v české lize však zatím ještě žádný nepůsobil. Jenže časy se mění. Během úterý do Prahy přiletěl Sigurdur Egill Larusson (24), který se od středy zapojí do přípravy Jablonce. Vzhledem k tomu, že Severočeši mají o houževnatém Seveřanovi hodně informací, dá se předpokládat, že po testech na Střelnici zůstane.

Foto: Profimedia.cz

Islandský reprezentant Sigurdur Egill Larusson (číslo 19) hlavičkuje během utkání na China Cupu proti Chile.

Článek

Houževnatý fotbalista je hráčem Valuru Reykjavík a také čerstvým reprezentantem. Zahrál si na turnaji v čínském Nan-ningu, kde Island ve finále prohrál s Chile 0:1.

Sigurdur Egill Larusson může hrát na levém kraji zálohy i obrany.

„Dlouho jsme ho skautovali, je to velice zajímavý hráč. V létě chtěl ještě zůstat doma, po nedávném reprezentačním debutu nastal čas posunout se do zahraničí. Klasický Seveřan - tvrdý, zarputilý, houževnatý," představuje svého chráněnce Pavel Zíka z agentury Global Sports, která Jablonci vyhlédnutou posilu zprostředkovala.

Potřebují zpevnit levou stranu

Jablonec po návratu Matěje Hybše do Sparty řešil otázku na levé straně obrany. Zbyl mu tam prakticky jen Matěj Hanousek, proto z Karviné v pondělí přivedl Jaroslava Zeleného.

Larusson by měl levou stranu zpevnit ještě víc, může hrát i zprava. Miroslav Pelta, dlouholetý šéf Jablonce a první muž FAČR, na něj údajně dostal doporučení od nejvyššího vedení islandského fotbalového svazu.

„Larusson je hráč do ofenzívy na krajní posty, které potřebujeme posílit. Sám hráč po konci smlouvy vyjádřil přání o přesun do Evropy. Dostali jsme na něj tip a rádi ho vyzkoušíme," je zvědavý na islandského fotbalistu jablonecký kouč Zdeněk Klucký.

Cizinec, který v úterý pozdě večer dorazil do Jablonce, nastřílel v islandské lize z pozice křídelního hráče v posledních dvou sezónách shodně po šesti brankách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články