Hlavní obsah

Přestup jsem risknul a věřím, že litovat nebudu, říká slovenská posila Baníku

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Přišel do Baníku pomoct se střílením gólů, s čímž měl druhý tým Fotbalové národní ligy na podzim velký problém. A přestože za posední tři a půl sezóny v Myjavě vsítil 28 branek, za střelce se slovenský fotbalista Štefan Pekár nepovažuje.

Foto: Sport.cz

Baník Ostrava během přípravy.

Článek

„Nejlépe se cítím, když mám ofenzivnější úkoly ve středu hřiště. A to bych v Baníku měl mít. Mělo by to být takové variabilní, důležité bude se dobře doplňovat a nenechávat tam volný prostor," má jasno o své úloze 28letý fotbalista, který v Baníku podepsal dvouletou smlouvu.

„Od začátku se mi tady fakt líbí. Kluci jsou fajn, ten tým je hodně kvalitní, což už na podzim druhým místem dokázal. Teď to budeme chtít na jaře potvrdit a vybojovat postup," říká Pekár.

Zatím jen dřina

Zimní přípravu zahájil Baník 4. ledna, první přípravné utkání odehrál ale až o sedmnáct dní později. V sobotu porazil na umělé trávě v Karviné polský Górnik Zabrze 3:1. „Zatím to byla jen dřina. Na soustředění v Kroměříži jsme dost běhali, takže bylo fajn si konečně zahrát i fotbal. Na to, že to bylo první utkání, to nevypadalo vůbec zle a navíc jsme hned vyhráli. To je důležité pro pohodu v týmu," vykládá Pekár.

Na desetidenním soustředění dal trenér Vlastimil Petržela hráčům řádně do těla. A přístup fotbalistů si nadmíru pochvaloval. „Nevím, zda můžu taky říct, že jsem z toho měl dobrý pocit, ale naběhali jsme se opravdu hodně," směje se slovenský fotbalista. „Už dlouho jsem přípravu, kde bychom tolik běhali, neměl. Hlavní je, že jsme to přečkali a věřím, že z toho budeme celé jaro těžit," říká Pekár.

Pro Baník byl rozhodnutý už dřív

Do Baníku přišel z první slovenské ligy, kde v minulé sezóně oblékal dres Myjavy. Ta krátce po odchodu svého kapitána odstoupila ze soutěže. „Byla to jen shoda náhod. V úterý jsem podepsal Baníku a ve středu na Myjavě oznámili, že v lize končí. Jít do Baníku jsem byl rozhodnutý už delší dobu a odešel bych, i kdyby Myjava hrála slovenskou soutěž dál," vysvětluje Pekár.

Na jaře si s Baníkem zahraje jen druhou českou soutěž. Jako krok zpátky to ale nebere. „Risknul jsem to, a věřím, že postoupíme a nebudu muset svého rozhodnutí litovat. Ale vůbec nepočítám s tím, že bychom nepostoupili," má jasno Pekár, který už v mládí český fotbal okusil v Mladé Boleslavi. „Byl jsem tam půl roku jako dorostenec, což už je nějaký pátek Teď mě čeká úplně jiná zkušenost. A věřím, že bude veskrze pozitivní," přeje si

Reklama

Související témata: