Hlavní obsah

Šilhavý nechal Van Kessela doma, Keniju rovněž. Fotbalisté Slavie odletěli do Španělska

Praha

Nejdražší posilu čínské éry Nizozemce Van Kessela nechal slávistický kouč doma. Gruzínce Keniju na soustředění do Španělska také nevzal. A protože Železník už střílí góly za Mladou Boleslav, Mihalík se připravuje v Polsku a Mikula odešel koncem týdne na hostování do Liberce, dopracoval se trenér Jaroslav Šilhavý před nedělním večerním odletem do Málagy přece jen k pětadvacetičlennému kádru, jak původně plánoval. Ten rozšířil ještě o dva mladíky - osmnáctiletého Žežulku a o rok staršího Krejdla z juniorky. „Jedou s námi, aby sbírali zkušenosti,“ vysvětloval kouč sešívaných.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nizozemský legionář Van Kessel se Slavií na soustředění do Španělska neodletěl.

Článek

Až ve Španělsku ovšem slávistický trenér uvidí, zda bude mít opravdu pohromadě pětadvacetičlenný kádr, s nímž počítá pro ligové jaro.

Na Míšu si ještě počkají

„Deli se k nám připojí v úterý. S ním jsme to po vyřazení Pobřeží slonoviny z Afrického poháru národů probrali. Otázkou je, kdy přiletí Ngadeu. Jeho Kamerun postoupil do semifinále, které se hraje ve středu. I proto ho nechávám v klidu a zatím jsem mu ani netelefonoval," připomínal před odletem Šilhavý, že bez slávistického Míši se bude muset v prvních dnech a zápasech obejít.

Pražané se budou na jarní útok na titul chystat ve stejné destinaci, jako loni. Jejich dočasným domovem se stane golfovým resort Alhaurín vzdálený asi pětadvacet kilometrů od Marbelly.

„Půjde již o herní soustředění, které mi určitě hodně napoví, protože v jeho rámci sehrajeme tři zápasy se silnými soupeři," je Šilhavý zvědav, co mu řeknou duely s chorvatským Osijekem (1. února), ruským Krasnodarem (5. února) a korejským týmem Samsung Suwon (8. února).

„Samozřejmě se budeme věnovat taktice a hledání optimální jedenáctky pro jaro. Už před odletem do Španělska se v naší hře objevovaly věci, kterým jsme se věnovali v přípravě, takže věřím, že teď si všechno sedne a hra bude fungovat, jak si představuji."

Trenér změny nechystá

Žádnou radikální proměnu herní tváře Slavie však oproti podzimu Šilhavý neplánuje, i když po příchodu šesti posil se kádr rozšířil a zkvalitnil a třeba v útoku panuje nebývalý přetlak.

„Nevidím důvod, proč pomýšlet na nějaké změny. Podzim jsme končili v sestavě se čtyřmi obránci, čtyřmi záložníky a dvěma útočníky, takže se jí budeme dál držet. Zvláště, když se nám v tomto rozestavení dařilo. Ale mohou přijít zápasy, do nichž vyrukujeme se třemi útočníky nebo naopak jen jedním," prozrazoval slávistický kouč, že si chce ve Španělsku vyzkoušet i tyto varianty.

Nizozemského legionáře Van Kessela koupeného v létě z Trenčína za rekordních 35 milionů do nich dosazovat nebude. Gruzínce Keniju rovněž ne.

„Van Kessel zůstává doma a bude se připravovat s juniorkou," potvrdil informaci, že zatímco soustředění v Číně Nizozemec reprezentující Curacao absolvoval, do Španělska se nepodívá. Jeho výkonnostní progres není pořád ještě takový, jak by si trenér představoval, takže Slavia teď bude řešit, co s ním dál.

I Šilhavý už mluví o titulu

Přitom Van Kessel byl po poslední domácí přípravě proti Ružomberoku přesvědčen, že si o trenérovu pozornost řekl. „Myslím, že mé zlepšení je patrné, takže ani mé cíle se nemění. „Přišel jsem, abych hrál v prvním týmu Slavie. A abych hrál všechny zápasy. Záleží ale na trenérovi," vykládal poté, co se připomenul i jako střelec jednoho ze šesti slávistických gólů a zároveň nijak netajil, že hostování v jiném klubu není variantou, která by ho právě lákala.

„Kenija chybí ze zdravotních důvodů, neboť je dlouhodobě zraněný. Jinak se nám ale nemoci a zdravotní problémy naštěstí vyhýbají, což je před nastávajícím soustředěním velké plus," pochvaloval si před odletem z Prahy Šilhavý, že má k dispozici kompletní kádr.

Aby ne, když už i on přiznává, že zisk titulu se stal pro Slavii jarní prioritou. „Vzhledem k podmínkám by bylo skutečně alibismem říkat, že ligu nechceme vyhrát. Pořád ale ještě zbývá čtrnáct kroků, abychom na titul dosáhli. Když je zvládneme, pravděpodobně k němu dokráčíme."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články