Hlavní obsah

Novák vychytal Zlínu remízu s mistrovským Libercem

ZLÍN

Výborný výkon brankáře Nováka, který zneškodnil čtyři sólové útoky soupeře, zajistil ve středu fotbalistům Zlína remízu 1:1 s mistrovským Slovanem Liberec. Hosté vedli od 33. minuty brankou Pospěcha, vyrovnávací branku Zlína vstřelil po změně stran hlavou Zbožínek.

Článek

Kapitán mistrovského Liberce Zápotočný převzal před zápasem od funkcionářů Zlína jako dárek k mistrovskému titulu láhev archivního vína a slivovici. Tento akt dodal úvodu utkání značně přátelskou atmosféru. Zlín se sice častěji pokoušel o útočení, do jediné vážnější šance se ale dostali v deváté minutě Janíček a po něm dorážející Opiela. Obě střely ale stačil brankář Hauzr, který se v letošní sezoně poprvé objevil v brance Liberce, vyrazit.

Na značně hrbolatém terénu se hráči na obou stranách jen obtížně prosazovali přízemní kombinační hrou. Větší naději měly akce vzduchem. Jednu z nich předvedl ve 33. minutě Liberec - obránce Košťál našel Abraháma, který na jeden dotek poslal kolmou přihrávku na Pospěcha a ten střelou k tyči otevřel skóre.

Zlín se dostal k zakončení až v posledních pěti minutách prvního poločasu. Ve 41. minutě po úniku do otevřené obrany soupeře Opiela přesnou přihrávkou poslal do sólového úniku Vidličku, jenž nabídku k vyrovnání propásl střelou přímo do vybíhajícího brankáře Hauzra. O dvě minuty později hlavičkoval těsně vedle branky Liberce Zbožínek. Těsně před přestávkou ještě nedosáhl na přihrávku Pudila z levé strany zcela volný Abrahám.

I když měl po změně stran Zlín územní převahu, většina akcí končila na nepřesnostech před hranicí trestného území. Liberec kromě jisté obrany spoléhal na rychlé a přímočaré protiútoky, ze kterých hrozilo vždy nebezpečí. V rozmezí osmi minut se dostal do tří vyložených šancí Papoušek. Poprvé v 51. minutě po Abrahámově přihrávce trefil zlínského brankáře, o tři minuty později Novák stačil jeho střelu vyrazit a v 59. minutě se Papoušek sice snažil o kličku, ale po srážce s obráncem Dujkou upadl.

Vyrovnat se podařilo Zlínu v 66. minutě, kdy Vidlička rozehrál z hloubi pole trestný kop a Zbožínek hlavou poslal míč do sítě. Domácí fotbalisté pak pokračovali v náporu, jejich produktivita ale byla nulová. Tři minuty před koncem mohl rozhodnout o vítězství Liberce Pudil, který ale únik po levé straně zakončil jen střelou do Nováka.

FC Tescoma Zlín - FC Slovan Liberec 1:1 (0:1)
Branky: 66. Zbožínek - 33. Pospěch. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Drastík. Bez ŽK. Diváci: 1420.
Zlín: Novák - Zbožínek, Kroča, Švach, Červenka (56. Kraus) - Vidlička, Opiela, Vrtělka, Dujka (85. Škripec) - Janíček (56. Žemlík), Činčala. Trenér: Blaha.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek (85. Radzinevičius), Hodůr, Abrahám (79. Bílek), Pudil - Dort (64. Ančic), Pospěch. Trenér: Lavička.
TABULKA

Reklama

Související témata: