Hlavní obsah

Kuliče naštvali v Boleslavi diváci, pak řádil

MLADÁ BOLESLAV

Nespokojené brumlání fandů v první půli a nakonec oslavné mexické vlny a uragán radosti po střeleckých hodech (4:0) režírovaných kapitánem Markem Kuličem zažila ve středu Mladá Boleslav. Středočeši uhájili naději na druhé místo a z adeptů na start v předkole Ligy mistrů jsou na tom nejlépe. Ale k jistotě potřebují ještě jeden krok: sobotní výhru na půdě již jistého mistra z Liberce.

Článek

I pískot provázel první desítky minut matný výkon domácích. "Diváci na to mají právo, ale doma na jaře hrajeme dobře, neztratili jsme ani bod, to je přece jedinečná bilance," naznačoval Kulič, že cítil roztrpčení v první půli. Ničily ho drsné výtky jednoho z fandů. "Hledal jsem ho pohledem. A nenašel, to ani nešlo, ale štvalo mě to," přiznal.

Na hřišti řádil. Kromě vedoucí branky přihrál Kyselovi do šance, z níž se zrodila penalta, kterou sám proměnil. Nakrátko rozehrával roh s Matějovským, po němž hlavou skóroval Pecka. Jemu pak nahrál i na poslední trefu. To už publikum jásalo. "Jihlavu přibrzdilo naše vyloučení. My jsme zalezli, oni začali tvořit a to nám sedělo," líčil kapitán.

Hostům nepomohla ani přesilovka trvající několik desítek minut. Ale ani oni nemuseli po závěrečném hvizdu smutnit. "Díky za krásné přivítání. To jinde na lize nevidíte, tady člověk omládne," rozplýval se z půvabů atraktivní mluvčí domácího klubu trenér Karel Večeřa na pozápasové tiskovce.

"Že Plzeň prohrála? Před tímhle kolem nám stačilo k jistotě šest bodů. Teď už jen tři - porazit Slavii," připomněl vyhlídky před posledním kolem po boji, během něhož zemřel jeden z diváků. Zkolaboval záhy po výkopu, desítky minut trvající oživovací pokusy nebyly úspěšné, a tak hostem na stadiónu byla i pohřební služba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice