Hlavní obsah

Slavia - Osijek 1:2Hušbauerův gól nestačil, Šilhavý jako kouč sešívaných poprvé prohrál

Marbella
Aktualizováno

Již druhý rok se sešívaní vypravili na zimní soustředění do Španělska poblíž milionářského střediska Marbella. Úvodní zápas ovšem fotbalistům pražské Slavie nevyšel. Díky trefě Hušbauera sice vedli, jenže třetí tým chorvatské ligy skóre otočil a nakonec Osijek zvítězil 2:1. Trenér Jaroslav Šilhavý si tak připsal vůbec první porážku jako kouč Slavie, naštěstí pro jeho tým však jde jen o přípravu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer střílí na branku.

Článek

Červenobílí si v golfovém resortu Alhaurín zhruba 25 kilometrů od města Marbella mohou připadat už jako doma. Ve stejné oblasti byli na herním soustředění i před rokem.

Právě sem si tedy Jaroslav Šilhavý dojel pro vůbec první porážku ve funkci trenéra Slavie. Tým převzal na začátku září a vytáhl jej na druhé místo ligové tabulky. Červenobílí byli neporaženi od srpnového zápasu v Plzni.

Výsledek Šilhavého až tak mrzet nemusí, spíše předvedená hra. Hlavně někteří záložníci se nepředvedli v příliš dobrém světle. Týmu na druhou stranu chybělo několik hráčů, kteří na podzim patřili do základní jedenáctky. Hlavně ve druhém poločase slávisté spálili několik slibných šancí, Mešanovič trefil jen břevno.

V základní sestavě se z posil představili Michael Lüftner, Jan Sýkora a Stanislav Tecl. Kvůli lehkým zdravotním problémům do hry nezasáhli Per-Egil Flo, Ruslan Mingazov, Milan Škoda a Marko Alvir.

Pražany ve Španělsku čekají ještě další dvě utkání. V neděli 5. února se červenobílí utkají s ruským Krasnodarem a ve středu 8. února je prověří jihokorejský Samsung Suwon.

Přípravný fotbalový zápas ve Španělsku:
Slavia Praha - NK Osijek 1:2 (1:1)
Branky: 7. Hušbauer - 32. Mioč, 53. Vojnović.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Lüftner, Švento (46. Bořil) - Souček - Tecl (46. Zmrhal), Hušbauer (62. Van Buren), Ščuk, Sýkora - Mešanovič. Trenér: Šilhavý.
Výsledky dalších přípravných zápasů.

Reklama

Související témata: