Hlavní obsah

Plzeň - CSKA Moskva 0:0Viktoria remizovala s ruským mistrem, jinde se trefili Baroš či Zizu

Praha
Aktualizováno

Druhé soustředění ve Španělsku zahájili solidním výsledkem. Fotbalisté Plzně remizovali s ruským mistrem CSKA Moskva 0:0. Liberec opustí Španělsko bez porážky, polský Ruch Chorzów porazil Barošovým gólem 1:0. Hráči Teplic jsou na soustředění v kyperské Agia Napě a po výhře 1:0 nad Plockem ve druhém utkání v nedalekém městečku Paralimni stejným poměrem podlehli Újpesti, šestému týmu maďarské ligy. Dukla v Turecku porazila makedonský Vardar Skopje 3:2 a Zlín druholigový ruský Krasnojarsk 2:1.

Foto: fkdukla.cz

Zinedin Mustedanagič v dresu Dukly.

Článek

Fotbalisté mistrovské Plzně jsou podruhé během zimní přestávky ve Španělsku. Tentokrát mají základnu v Benidormu. V pobřežním městečku nedaleko Valencie je přivítalo sluníčko a příjemných 15 stupňů. Právě zde se v ideálních podmínkách svěřenci trenéra Romana Pivarníka budou deset dní chystat na jarní část sezóny.

V prvním zápase se utkali s CSKA Moskva a s ruským mistrem se rozešli bez branek.

Liberec v závěrečném třetím přípravném zápase na španělském soustředění narazil na polský Ruch Chorzów. Utkání nabídlo jedinou branku, o niž se v závěru první půle postaral Milan Baroš. Slovan tak ve třech utkáních na soustředění ani jednou neprohrál.

Mají jednu z nejlepších defenzív v české lize, tentokrát však čisté konto neudrželi. Tepličtí podlehli budapešťskému Újpesti, který patří k tradičním maďarským klubům. Nastupuje za něj i Benjamin Balázs, někdejší hráč Teplic, který se tak na souboj se svým bývalým týmem moc těšil. Atrakcí Újpesti je pak Kylian Hazard, mladší bratr Edena Hazarda, jedné z opor belgické reprezentace a Chelsea.

Oba si proti Teplicím zahráli, zápas rozhodl jediným gólem v 74. minutě Kálnoki-Kis. Severočechům zbývá v teple odehrát ještě závěrečný duel s Levski Sofia.

Dukla je na soustředění v Turecku a v prvním utkání tam narazila na lídra makedonské ligy. Po přestřelce v závěru porazila Vardar Skopje 3:2. Skóre otevřel Zinedin Mustedanagič, který teprve minulý týden přišel na Julisku hostovat ze Sparty.

V Turecku je také Zlín, druholigový ruský tým Jenisej Krasnojarsk tam porazil 2:1.

Přípravný fotbalový zápas:
Kypr: FK Teplice - Újpest 0:1 (0:0)
Branka: 74. Kálnoki-Kis.
Teplice: Plachý - Vondrášek (60. Strada), Kodeš, Tsiskaridze, Krob (70. Šilhan) - Hyčka, Soungole (46. Jeřábek), Gebert, Nivaldo (46. Nivaldo) - Hora (65. Žitný) - Vaněček (60. Červenka). Trenér: Šmejkal.
Turecko: Dukla Praha - Vardar Skopje 3:2 (0:0)
Branky: 63. Mustedanagič, 67. Tetour, 90.+1 Brejcha - 61. Glišič, 89. vlastní Miloševič.
Dukla: Rada - Kušnír (58. Miloševič), Šimůnek (46. Smejkal), Štetina, Preisler - Bezpalec (58. Hanousek), Mustedanagič (71. Edmond), Tetour (71. Brejcha) - Olayinka (58. Podaný), Holenda, Brandner (46. Juroška). Trenér: Hynek.
Turecko: Fastav Zlín - Jenisej Krasnojarsk 2:1 (1:0)
Branky: 45. Gajič, 65. Traoré - 75. z pen. Černov.
Zlín: Švenger - Hubáček, Gajič, Bačo, Pazdera - Masař, Holík, Hnaníček, Bartolomeu - Fantiš, Diop. Trenér: Páník.
Španělsko: Slovan Liberec - Ruch Chorzów 1:0 (1:0)
Branka: 39. Baroš.
Liberec: Hladký (46. Porcal) - Coufal (82. Mikula), Kúdela (82. Machuča), Kouřil, Kerbr (74. Bartl) - Obročník (82. Micovčák), Breite - Vůch (62. Ekpai), Bosančič (56. Potočný), Voltr (74. Šulc) - Baroš (75. Graiciar). Trenér: Trpišovský.
Španělsko: Viktoria Plzeň - CSKA Moskva 0:0
Plzeň: Kozáčik - Řezník (64. Matějů), Hejda, Hubník (64. Hájek), Limberský (64. Janža) - Hořava, Hromada - Kopic (62. Petržela), Ivanschitz (59. Hlavatý), Kovařík (62. Zeman) - Krmenčík (59. Poznar). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: