Hlavní obsah

Bohatý Zenit na kolenou. Sparta porazila hvězdy, jež zná Holoubek z televize

Benidorm

Mohou si koupit, koho chtějí. Naposledy zrovna tento týden Branislava Ivanoviče z Chelsea. Ani srbská hvězda ovšem pravidelnému účastníkovi Ligy mistrů a jednomu z nejbohatších klubů východní Evropy nepomohla. Fotbalisté pražské Sparty si připsali nesmírně cenný skalp a v posledním utkání na soustředění ve Španělskou petrohradský Zenit porazili 2:0. „Bavilo mě to,“ plesá trenér David Holoubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty David Holoubek (vpravo) a obránce Ondřej Mazuch se radují.

Článek

Jde sice jen o přípravu, nicméně skalp Petrohradu má zvuk. „Hráli jsme proti silnému soupeři a zvítězili. Na některých pasážích je třeba ještě pracovat, ale byly tam i věci, které v tréninku děláme. Kluci jsou hodně vnímaví a práce s nimi je velice dobrá. Výsledek hovoří za vše," pochvaluje si kouč David Holoubek v rozhovoru pro klubový web.

Zenit nastoupil v plné síle, o to je výhra Sparty cennější. „Staral jsem se o náš tým, soupisku soupeře jsem neviděl. Samozřejmě jsem pak vnímal některé hráče, které znám z televize. Třeba Ivanoviče a Žirkova," líčí kouč s úsměvem.

V zimě dostali jediný gól

Výhru zajistili Pražanům proměněnou penaltou Bořek Dočkal a pojišťujícím gólem po přestávce Lukáš Juliš. Sparta tak v zimní přípravě ani posedmé neprohrála a stále inkasovala jen jediný gól.

„Tomáš Koubek fantasticky chytil penaltu, jednou nás zachránilo i břevno, takže jsme gólu byli blízko. Doufám ale, že sérii prodloužíme co nejdéle," poukazuje Holoubek.

„Vycházíme z dobře zabezpečené obrany, která je základem naší hry. Za čisté konto jsme rádi, navíc proti tak těžkému soupeři jako Zenit," cení si také záložník Lukáš Vácha.

Stále však jde jen o přípravu na jaro. „Výsledky mi dělají radost, nám všem. Každé vítězství potěší, ale důležitá utkání ještě přijdou. Se zápasy na soustředění můžeme být spokojení, ale výsledky bych nepřeceňoval. Čekají nás těžší zápasy, které se budou počítat, a byla by škoda na přípravu nenavázat, když o něco půjde," uvědomuje si Vácha.

Kadlec s Marečkem odcestovali domů

Letenské teď čeká volnější víkend, od nedělního odpoledne budou ještě ve Španělsku až do úterý tvrdě trénovat.

„Dobrý dojem mi kazí pouze to, že se od nás odpojili Vašek Kadlec s Lukášem Marečkem. Chtěl bych je tu mít, ale museli na detailnější vyšetření. Určitě to není nic vážného," doufá Holoubek.

Silný Zenit zvolila Sparta také s ohledem na úvodní kolo vyřazovací části Evropské ligy, v němž narazí na jiný ruský klub Rostov.

„Petrohrad byl nejnáročnější soupeř v přípravě a dobře nás prověřil. Svým způsobem to test na Rostov byl. Malinko jsme snížili tréninkové dávky, chtěli jsme na zápas jít připravení. Test to byl," potvrzuje Holoubek.

„Ověřili jsme si, že dokážeme proti takovému soupeři hrát. Na druhou stranu, proti těžkému soupeři jsme nehráli poprvé a myslím, že Rostov asi bude hrát trochu jinak. Příprava je trochu specifičtější," dodává Vácha.

Generálkou na jaro bude pro Spartu duel s Žilinou, který sehraje v sobotu 11. února doma na Letné.

Reklama