Hlavní obsah

Nejdražší hráč v historii Slavie se loučí. Van Kessel se už představil v Gdaňsku

Praha
Aktualizováno

Hotovo. Dny útočníka Gina van Kessela ve Slavii budiž sečteny, minimálně pro tuhle sezónu. Třiadvacetiletý reprezentant Curacaa bude hostovat v polské Lechii Gdaňsk, která je momentálně na druhé příčce polské ligy. Místo o titul se Slavií tak bude hráč, za nějž Slavia zaplatila v létě 2016 slovenskému Trenčínu sumu okolo 35 miliónů korun, bojovat o ligový triumf v Polsku.

Foto: Sport.cz

Van Kessel už zapózoval se zelenobílým dresem Lechie Gdaňsk.

Článek

„Klub nad Ginem rozhodně nezlomil hůl. Běžně se stává, že hráči potřebují na aklimatizaci nebo zapadnutí do herního systému klubu delší čas. Je však jisté, že se ve Slavii v konkurenci Milana Škody a Murise Mešanoviče do základní sestavy na hřiště nedostane a u tak drahého hráče klub potřebuje, aby hrál," vysvětluje předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Van Kessel byl nejdražší posilou Slavie v historii, očekávání se mu ale nepovedlo naplnit. V české nejvyšší soutěži se trefil jen dvakrát, navíc toho moc nenahrál, protože se neprosadil v nabité konkurenci. A teď zkusí štěstí v jiném dresu. „Gino odchází do elitního týmu polské ligy, která je velmi kvalitní. Lechia Gdaňsk je před jarní částí sezóny v podobné pozici jako Slavie. Věříme, že se Ginovi bude v Polsku dařit a hostování bude vydařené. Přejeme mu hodně štěstí," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Slavia tak jde ve stopách Sparty. Ta před rokem uvolnila do stejného polského klubu portugalského útočníka Marka Paixaa. Ten přišel na Letnou s vizitkou bombarďáka, očekávání však nenaplnil a z Letné se poroučel bez fanfár. Sparta útočníka, který se chvástal, že v rudém dresu dá třicet gólů za sezónu, uvolnila na přestup.

Také Van Kessel přicházel se skvělou pověstí v zádech, byl nejlepším střelcem slovenské ligy. V červenci také pomohl Slavii k postupu v předkole Evropské ligy přes Levadii Tallinn, když dal gól a na další přihrál. Přesto po utkání tvrdil, že nehrál dobře. Tím jen navýšil očekávání vedení klubu i fanoušků. Ty se mu nakonec naplnit nepovedlo a teď ve Slavii končí. Minimálně pro jarní část.

V Gdaňsku s číslem 99

„Chci se vrátit do střelecké formy, kterou jsem se prezentoval na slovenských hřištích. Jsem ambiciózním fotbalistou, kterého zajímá jen boj o ty nejvyšší cíle. Proto jsem přišel," citují klubové stránky Lechie první slova Van Kessela po jeho představení v Gdaňsku.

„Vím, že Lechia figuruje v úzké špici polské ligy a že hned v prvním jarním kole nás čeká zápas s vedoucí Jagiellonií Bialystok," dodal Van Kessel, který bude v Gdaňsku nosit dres s číslem 99.

Když měl mluvit o svých přednostech, trochu se zarazil. „Je mi trapné, ale když už dotaz padl, pak rychlost," pronesl slávistický fotbalista, v jehož smlouvě o hostování je zakotvena opce, kterou může Lechia uplatnit.

Reklama

Související témata: