Hlavní obsah

Posila se uvedla prvním gólem. Něco mě bude stát, hlásil Hájek po výhře Plzně nad Kišiněvem

Benidorm

Doklepl z metru do sítě míč, který už z Hejdovy hlavy mířil pravděpodobně do branky. Stoper Tomáš Hájek se také svému parťákovi na stoperu hned omlouval. Premiérová trefa v dresu Plzně ale bude zimní posilu ze Zlína něco stát.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Hájek z Viktorie Plzeň.

Článek

„Také mi to Hejdis okamžitě hlásil," vyprávěl Hájek po nedělním přípravném duelu ve španělském Benidormu, ve kterém Viktoria porazili moldavskou Dacii Kišiněv 4:1. Vedle Hájka se trefili Milan Petržela, Jakub Hromada a Tomáš Poznar.

Druhý zápas na herním soustředění ligového lídra provázel silný vítr, s nímž se Západočeši solidně popasovali. „Vytvořili jsme si spoustu šancí, čtyři z nich jsme proměnili," pochvaloval si trenér Roman Pivarník, který v utkání protočil téměř všechny fotbalisty.

Nedělní duel byl pro Viktorii druhým ve Španělsku, už ve čtvrtek remizovala 0:0 s ruským CSKA Moskva. Do konce soustředění čekají Západočechy ještě dva zápasy. Ve středu se utkají s dánský klubem Odense, jméno čtvrtého soupeře pro čtvrteční generálku na jarní část fotbalové ligy se finalizuje.

Kouče udivuje mladý záložník Michal Hlavatý. Proti Kišiněvu mu dal šanci od první minuty, 18letý šikula se činil. Chodil si pro míče, zapojoval se do rozehrávky, rozdával lahůdkové pasy. Jako by v týmu působil několik sezón a nikoli jen čtrnáct dnů.

„Michal je pro mě hodně velkým překvapením. Na podzim jsem si ho všiml v juniorce, přechod do dospělého fotbalu zvládá nad očekávání. Vypadá opravdu slibně," chválil Pivarník.

Hráč se subtilní postavou je ve Viktorii necelý půl rok, do juniorky Plzně přišel z Příbrami. „Je to obrovský skok, musím si zvykat na rychlejší a důraznější hru. Jsem moc rád, že tu mohu být," uvedl Hlavatý. Pokud se bude takto prezentovat i nadále, bude pro Plzeň velkým přílslibem.

Reklama

Související témata: