Hlavní obsah

Fotbalisty Příbrami posílili Liščevič, Bazal a Linhart, do Karviné jde Weber mladší

Příbram
Aktualizováno

Fotbalisté Příbrami získali pro jarní boj o záchranu v lize další tři posily. Ze srbského Radniku Surdulica přestoupil obránce Zlatko Liščevič a na hostování z pražské Slavie přišli útočník Zdeněk Linhart a záložník Josef Bazal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ayong Karsten z Příbrami během utkání s Táborskem.

Článek

Pětadvacetiletý Liščevič odehrál za Radnik prvních pět kol srbské ligy, od té doby ale nenastoupil. V Příbrami je už od konce ledna a odehrál za ni dva přípravné duely.

Přípravu s Příbramí absolvovaly i další dvě posily, jejichž příchod se středočeskému klubu podařilo nyní zpečetit. Třiadvacetiletý záložník Bazal patří Slavii, v jejím nabitém kádru se ale neprosadil. Na podzim hostoval v Jablonci a na jaře vypomůže poslednímu celku tabulky.

Dvaadvacetiletý Linhart přestoupil před rokem do Slavie, stejně jako Bazal si ale místo nevybojoval. Vloni na jaře hostoval v druholigovém Táborsku, na podzim v Bohemians 1905 a nyní míří do Příbrami.

Poslední tým tabulky by mohl posílit také chorvatský záložník Davor Kukec, který patří Teplicím. Naopak v klubu od Litavky skončili zahraniční hráči Marco Ferrara a Miloš Nikolič, Bernardo Frizoni byl přeřazen do juniorky.

Už v minulých dnech Příbram získala slovenského krajního obránce Lukáše Luptáka a na hostování z Plzně záložníka Jana Suchana.

"S vedením klubu pracujeme na zkvalitnění kádru celou přípravu. Pomalu se nám rýsuje kádr a základní sestava. Náš cíl je jasný a nemění se, chceme zachránit ligu v Příbrami," uvedl pro klubový web trenér Kamil Tobiáš.

Karviná získala z Brna syna trenéra Webera

Fotbalisty Karviné posílil záložník Tomáš Weber. Syn trenéra MFK Jozefa Webera přišel z Brna a s prvoligovým nováčkem podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Dvacetiletý hráč, který může hrát ve středu i na krajích zálohy, se do A-týmu Zbrojovky probojoval v roce 2015, ale od té doby zasáhl jen do tří zápasů nejvyšší soutěže. Loni na jaře mládežnický reprezentant hostoval v druholigovém Znojmu.

"Jedná se o dalšího nadějného hráče, který je velkým příslibem do budoucna. Jsme přesvědčeni, že v nějakém časovém horizontu Tomáš naplní naše očekávání a potvrdí svou nespornou kvalitu," řekl pro web Karviné sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Reklama

Související témata: