Hlavní obsah

Plzeň má k titulu nejblíž, vědí na Spartě. I proto v kabině drsně hecují Rosického

Čtyři body ztráty na vedoucí Plzeň, tři body na druhou Slavii. S takovou ztrátou vstupují do ligového jara fotbalisté pražské Sparty. Příprava Letenským vyšla, v osmi zápasech neprohráli a dosáhli celkového skóre 22:2. „Výsledky jsme měli dobré, naše síla se ale ukáže až v soutěžních zápasech. Všechno se odvíjí od výsledků mistrovských zápasů,“ uvědomuje si kapitán David Lafata, jehož tým již ve čtvrtek vstoupí v Rostově také do jarní části Evropské ligy.

Největší soupeř v boji o titulVideo: Sport.cz

 
Článek

Čeká se od nich stíhací jízda, z trojice největších favoritů vstoupí do jara v nejhorší výchozí pozici.

„Jsme v polovině soutěže a větší náskok má Plzeň, navíc se zápasem k dobru. Takže Viktoria je pro nás momentálně v bitvě o titul největší soupeř," avizuje hlavní trenér Tomáš Požár. „Víme, že pokud chceme zaútočit na první místo, musíme být na jaře v podstatě stoprocentní. Chtěl bych vidět Spartu, která vyhrává každý zápas. Pak uvidíme, k čemu nám to bude stačit," dodává.

Čekání na ostře sledovaného pacienta

Letenští jako jediní z českých klubů pokračují v pohárové Evropě. K prvnímu duelu v Rostově směřoval svůj návrat na hřiště Tomáš Rosický. Ostře sledovaný sparťanský pacient však během zimní přípravy ani jednou nenastoupil a do Ruska nejspíš neodcestuje.

„Do odletu máme ještě dva dny a v jejich průběhu se rozhodneme, zda s námi Tomáš poletí," nechce Požár předbíhat.

Rosický od podzimního návratu z Arsenalu stihl odehrát jen pár minut v jediném utkání, pak se zranil a znovu musí tvrdě pracovat na návratu.

Drsné vtípky snáší Rosický dobře

„V kabině s Tomášem počítáme, ale uvidíme, jestli s námi počítá i Tomáš. My s ním počítali už na podzim, ale nějak nám to nevyšlo," usmívá se kapitán David Lafata.

Kanonýr netají, že v šatně si Rosický nejednou ohledně chatrného zdraví vyslechne nějakou drsnější poznámku.

„Do šatny vtípky patří, Tomáš si z toho dělá občas legraci i sám. Naše kecy snáší v pohodě, ale samozřejmě by už chtěl hrát. Pro něj to musí být těžké. Fotbalista jeho kvalit musí být na hřišti a ne se pořád léčit. Všichni věříme, že se to zlomí a radost fanouškům ještě rozdá," doufá Lafata.

Reklama

Související témata: