Hlavní obsah

Beru to tak, že jdu do lepšího týmu, říká útočník Wágner poté, co Jablonec vyměnil za Karvinou

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Střelecké kvality Tomáše Wágnera poznala Karviná hned v prvním ligovém utkání po postupu. V Jablonci dostal nováček z kraje podzimu pět gólů, tři z nich dal právě vytáhlý útočník. Teď budou na jeho dovednosti před brankou soupeře spoléhat právě v Karviné, kde bude rodák z Příbrami na jaře hostovat. „Už na ten hattrick řeč přišla," smál se Wágner. „Ale to už je minulost."

Foto: Jiří Tomaškovič

Na střelecké kvality Tomáše Wágnera bude na jaře spoléhat Karviná.

Článek

V karivenském dresu máte docela nabito. V Turecku jste dal ve třech zápasech tři góly. Zdá se, že jste si zvykl rychle?

Asi ano, ale je to jen příprava. Uvidíme v sezóně. Až tady něco odehraju, můžeme se bavit, zda jsem se Karviné vyplatil, či nikoliv.

V Jablonci jste ze sestavy vypadl, v Karviné na vás budou zřejmě hodně spoléhat. Je to role, kvůli které jste tady?

Jsem v Karviné, abych dával góly a je logické, že se to ode mě bude očekávat. Jako útočník bych jich měl dávat nejvíce, ale věřím, že se budeme doplňovat.

Je právě důvěra ve vaše schopnosti to, proč jste na nabídku Karviné kývl?

Budu moc rád, když ji budu cítit. Nebojím se toho a věřím, že si šance najdu, i když třeba nebudeme někdy lepším týmem. Hodně se na jaro těším. Možná to bude znít zvláštně, ale beru to tak, že jdu do lepšího týmu. Je tady krásný stadión, kam lidé na rozdíl od Jablonce chodí. Máme dobré zápasy doma - Slavii, Spartu, Plzeň. Věřím, že to bude změna k lepšímu.

Navíc Jablonec je v tabulce až za Karvinou...

No jasně! (smích) Jsme teď sedmí. V Jablonci jsou fajn kluci a já jim fandím, ale nějak se to nedařilo poskládat, abychom naháněli ty lepší celky. A je logické, že se pan Pelta snaží dělat změny. V Karviné je dobrý tým, v Turecku jsme ukázali, že to půjde. Ještě je třeba trochu přidat v odvaze a důrazu. Ale trenér nám to určitě připomene.

Povídalo se, že se vám do Karviné moc nechce. Co je na tom pravdy?

Tak to nebylo. Když o vás má nějaký ligový tým zájem, tak to musíte respektovat a mít z toho radost. I kdyby to byl úplně poslední tým. Navíc, když dva tři měsíce nehrajete. Taky jsem to slyšel, ale není to pravda.

Jak to tedy bylo?

Když mi pan Pelta volal, že je možnost jít do Karviné, tak jsem mu řekl, že si to nechám projít hlavou. Asi týden to trvalo, to je pravda, ale hlavně kvůli tomu, že jsem byl s manažerem domluvený ještě na jednom týmu. Volal jsem si jak s trenérem Weberem, tak i s vedením Karviné, všichni tady věděli, jak to je. Nikdy jsem neřekl, že sem nechci jít.

Čekal jste na začátku přípravy, že z Jablonce odejdete?

Přípravu jsem začal v Jablonci, ale vzhledem k tomu, že jsem byl na konci podzimu zraněný, nebylo úplně jednoduché se prosadit a trochu jsem možnost, že někam půjdu, očekával. Už jsem potřeboval něco změnit. V Jablonci jsem pokaždé dobře začal, ale v průběhu sezóny jsem ze sestavy vypadl. V Karviné bych mohl mít více prostoru a věřím, že budu dávat i více branek.

Čím to bylo, že jste se nedokázal v sestavě udržet?

Nechci se vymlouvat, určitě i mé výkony šly asi dolů, ale především se nevedlo týmu. Byl tam vždy nějaký trenér, který, když se nedařilo, točil sestavou. No, a protože tam bylo hodně hráčů, tak se stalo to, že jsem z ní vypadl. Víc hráli Doli (Martin Doležal), Standa (Tecl), nebo teď Mihálik. A na mě už nebylo místo.

Reklama

Související témata: