Hlavní obsah

Slávistický Míša už pohár nad hlavu zvedl. Teď bude na spoluhráčích z Edenu, aby svedli totéž

zp, ramSport.cz

Slávistický Míša už trofej nad hlavu zvedl, jeho spoluhráči z Edenu by chtěli v květnu zažívat stejně slastné pocity, jako když Michael Ngadeu Ngadjui vyhrál v lednu s Kamerunem šampionát Afriky. „Jednu trofej chceme. Jedno zda z ligy, nebo z tuzemské pohárové soutěže,“ potvrdil generální manažer vršovického klubu Martin Krob, že před startem jara se vyřčené cíle nemění a že trenér Šilhavý navzdory dalšímu posilování kádru žádné ultimatum nedostal. „Ambice máme, ale nejsme blázni. Víme, kde jsou hranice,“ připomněl, že s jedním pohárem si Slavia vystačí.

Fotbalová Slavia před ligovým jaremVideo: Sport.cz

 
Článek

Samo sebou, že je ho lačná. Letos bude slavit 125. výročí založení, takže by to byla sláva se vší parádou. Nejprve převzetí vršovického stadiónu do vlastnictví čínských majitelů, k tomu pohárová či ligové korunovace, v listopadu pak reminiscence na rok založení...

Tvrdík: I podle Pelty už je hotovo

„Dva vrcholy těchto oslav už jsou pevně dané - listopadové výročí a květnové převzetí Eden areny. Ale květen by mohl být mimořádným měsícem ještě z jednoho důvodu," zasnil se šéf klubového představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Zdá se, že v lize je hotovo, když i Pelta prohlašuje, že ji vyhraje Plzeň a různí experti se přidávají s argumentem, že navzdory našim investicím má Sparta a Plzeň kvalitnější a hlavně zkušenější kádr. Věřím ale, že můžeme překvapit. V lize i v domácím poháru, jehož finále bychom chtěli pořádat v Edenu. Samozřejmě s naší účastí."

Trenér Šilhavý si při slovech slávistického nejvyššího trochu ošíval a šeptal, že už tak cítí obrovskou nervozitu, ale Tvrdík je dva dny před vstupem do jara v dobrém rozmaru a rozpoložení.

Aby také po všech nákupech a dalším zkvalitněním kádru nebyl.

„Zkvalitnění, to je to pravé slovo. My kádr nerozšiřujeme, ale posilujeme, takže i proto jsou příchody a ochody vyvážené," připomínal Martin Krob, že sedm posil sice v zimě do Edenu přišlo, ale osm hráčů ho opustilo či ještě opustí. „Prostě vyváženost, ale přitom i snaha, aby trenér měl víc alternativ pro skládání sestavy, než na podzim."

Má to hlavu a  patu, kvituje kouč

Šilhavý přitakával, protože o podobně silném hráčském kádru se mu na žádné z předchozích štací ani nesnilo.

„Ještě podstatnější je, že změny mají hlavu a patu, takže naše kroky vedou dopředu i navzdory tomu, že se mužstvo stále tvoří. Ale na jaro jsme připraveni, v to věřím," ujišťoval slávistický kouč, jenž v nadcházejících týdnech a měsících musí udělat všechno, aby jeho svěřenci - a klubová generalita samozřejmě s nimi - okusili v květnu stejně slastné pocity, jaké zažíval v lednu kamerunský Míša.

„Byly opravdu nezapomenutelné. Pro mě, po celou mou zemi, pro celý fotbalový svět. Kdyby mi někdo řekl něco podobného před půl rokem, myslel bych, že se zbláznil. Jenže v Gabonu jsem sám zažil, jak je možné se rozvíjet a pokračovat, za což patří můj díky pochopitelně i Slavii," motivoval svým proslovem všechny slávisty kamerunský legionář Michael Ngadeu.

„Hrdina Michael," jak tituluje afrického šampióna nejvyšší slávistický boss Tvrdík.

Reklama

Související témata: