Hlavní obsah

Brno chce co nejdříve do středu tabulky. Musíme získat mnohem víc bodů, velí kouč Habanec

S touhou co nejdřív se odpoutat z nelichotivé čtrnácté příčky a posunout se do středu tabulky vstoupí sobotním utkáním v Teplicích do jarních ligových bojů fotbalisté Brna. „Na severu Čech nás nečeká vůbec lehká premiéra. Věřím ale, že ji zvládneme. Naším cílem je podávat na jaře výrazně lepší výkony než na podzim. A chceme taky samozřejmě získat mnohem víc bodů," předsevzal si kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Zavadil z Brna zpracovává míč během zápasu

Článek

Je přesvědčený, že tým je na jaro dobře připravený. „To ovšem ukáže samozřejmě až liga. Přípravné zápasy jsou něco úplně jiného," uvědomuje si trenér.

Habanec už nemůže počítat s Hyčkou, který přestoupil do Teplic. Pašek odešel do kyperské Karmiotissy a Lacko do rakouského Retzu. Brigant bude na jaře hostovat ve slovenské Senici, Vávra v Třinci a Jovanovič v Karviné.

Za posily považují v Brně i Zavadila s Litsingim

V zimním přestupním termínu naopak Brňané přivítali stopera Pavlíka z Myjavy, krajního beka Jablonského ze Slavie a rychlonohého nigérijského záložníka Ashirua z Prešova. „Věřím, že máme kvalitnější kádr než na podzim. Za posily považuju i Zavadila s Litsingim, kteří se do mužstva vrátili po dlouhodobém zranění. Škoda jen, že Pavlík má z posledního střetnutí na soustředění v Turecku natažený stehenní sval a jeho start v Teplicích je nejistý," mrzí trochu Habance.

Právě v Teplicích se před necelým rokem vážně zranil brněnský špílmachr Pavel Zavadil, který nyní povede na Stínadlech svůj tým znovu v roli kapitána.

„Už na tu nepříjemnou událost nemyslím. Jsem na první jarní střetnutí hodně natěšený. Noví kluci, kteří k nám v zimě přišli, jsou dobří nejen na hřišti, ale i charakterově. Doufám, že se záchranářských starostí co nejdřív zbavíme," přeje si osmatřicetiletý Zavadil, který je v současnosti po zlínském Hubáčkovi druhým nejstarším ligovým fotbalistou.

Veteráni ve středu pole - Zavadil a Polák

Uprostřed hřiště by vedle něj měl operovat jen o tři roky mladší bývalý reprezentant Jan Polák. „Na soustředění v Turecku jsme tak nastoupili dvakrát, myslím, že si spolu vyhovíme," tvrdí Zavadil.

Fotbalisté Zbrojovky jsou ve hře i ve čtvrtfinále tuzemského poháru, v němž už scházejí favorité typu Plzně či Sparty. „Chtěli bychom v něm pochopitelně dojít co nejdál. Momentálně je pro nás ale prioritou ligová soutěž. Když se nám v ní povede vylepšit si pozici, budeme mít pohár samozřejmě v hlavách mnohem víc," uvažoval kouč Habanec.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 17. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články