Hlavní obsah

Slavia poslala Součka na půlroční hostování do Liberce

Praha

Fotbalový reprezentant do 21 let Tomáš Souček bude na jaře hrát za Liberec, který ho získal ze Slavie na půlroční hostování bez opce. Oba kluby dnes dohodu potvrdily s tím, že se hostování finalizuje po formální stránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček (vpředu) a Tomáš Berger z Dukly Praha během malého pražského derby.

Článek

Dvaadvacetiletý defenzivní záložník je odchovancem Slavie. V minulé sezoně se prosadil do základní sestavy a se sedmi góly byl druhým nejlepším střelcem týmu.

Po výrazném posilování týmu z Edenu a také vinou zranění vypadl ze sestavy a i na jaře by se do ní těžko prosazoval. Vedení Slavie mu tak dalo možnost rozehrát se jinde a zabojovat o nominaci na mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

"Vzhledem k tomu, že na konci sezóny je na programu mistrovství Evropy do 21 let, chceme pro Tomáše zajistit větší zápasové vytížení, aby na prestižním turnaji reprezentoval v co nejlepší formě," vysvětluje generální ředitel Slavie Martin Krob.

„Myslíme si, že hostování je oboustranně výhodné. Tomáš je slávistický odchovanec, který se dokázal prosadit do A-týmu. Budeme mu držet palce, aby se mu na jaře dařilo, nejvíce pak ve 20. a 27. kole," poukazuje Krob s úsměvem na zápasy Liberce v Plzni, respektive na Spartě.

„Slavia je s Libercem na podmínkách působení Tomáše Součka domluvená. V současné době se hostování finalizuje po formální stránce," dodává tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

V reprezentaci do 21 let nastoupil Souček k devíti zápasům a vstřelil dva góly. Připsal si také jeden start za reprezentační A-tým. V této sezoně odehrál v dresu Slavie sedm ligových zápasů. V Liberci se sejde s trenérem Jindřichem Trpišovským, pod kterým hrával už při hostování na Žižkově.

Reklama

Související témata: