Hlavní obsah

Střídající Krmenčík spasil Plzeň, Slavii táhnul k výhře kanonýr Škoda

Praha
Aktualizováno

Zimní spánek skončil, v sobotu se čtyřmi zápasy znovu rozjela fotbalová ePojisteni.cz liga. Slavia na úvod jara porazila díky dvěma gólům kanonýra Milana Škody Jihlavu 2:0 a na chvilku vystřídala na čele soutěže Plzeň. Západočeši se ovšem večer na první místo vrátili, když trefou střídajícího Krmenčíka zdolali poslední Příbram 1:0. Slovácko remizovalo bez branek s Jabloncem, Brno veze bod z Teplic po výsledku 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda se raduje z gólu na 2:0 proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Utkání v Edenu začalo kvůli výpadku proudu se čtvrthodinovým zpožděním, Slavii to ale nepoznamenalo. Na Jihlavu vyrukovala ve vysokém nasazení, Vysočinu ale dlouho držel fantastický gólman Hanuš, jemuž proti Milanu Škodovi dvakrát pomohla i branková konstrukce.

Po necelé půlhodině hry přesto Škoda po parádním dlouhém pasu Frydrycha vstřelil první gól a krátce po přestávce přidal svůj desátý v sezóně z penalty. Z penalty velice přísné, neboť k faulu na Sýkoru patrně došlo ještě před vápnem. Sešívání poté sundali nohu z plynu, blízko snížení byl Dvořák, trefil ale jen tyč Pavlenkovy brány. Slavia tak pod vedením kouče Šilhavého v soutěžním zápase ještě neprohrála.

Plzeň měla proti poslední Příbrami místy až drtivou převahu, jenže pálila šanci za šancí. Třeba jako Ivanschitz, jenž v první půli selhal zcela sám před brankou a po změně stran trefil břevno. Rakouský záložník v 65. minutě přepustil své místo na hřišti Krmenčíkovi, což se ukázalo jako geniální tah, neboť čerstvý útočník už po pěti minutách Viktorku jediným gólem spasil. Kouč Plzně Pivarník tak dostal dárek k pátečním padesátinám, jeho protějšek Kamil Tobiáš vyšel ve svém ligové premiéře v roli hlavního trenéra naprázdno.

Brno remizovalo v Teplicích 1:1 a v lize tak čeká na výhru už osm zápasů. Severočechy poslal do vedení v 21. minutě Fillo po krásné individuální akci od půlící čáry. Ještě do přestávky ale Zbrojovka srovnala. Zavadilův přímý kop vyrazil gólman Grigar jen k dobíhajícímu spoluhráči Vondráškovi, který si balón v pádu nešťastné srazil do sítě.

Slovácko na podzim doma porazilo jen Bohemians a změna k lepšímu nenastala ani po zimní přestávce. Svěřenci kouče Levého remizovali bez branek s Jabloncem, který tak porazilo jen jednou z posledních 11 zápasů. Slovácko dohrávalo od 72. minuty bez vyloučeného Daníčka, kterému sudí Houdek udělil za faul na Pospíšila rovnou červenou kartu. Stanislav Levý byl navíc po protestech vykázán na tribunu.

Program 17. kola
Sobota
Teplice - Brno 1:0
Branky: 21. Fillo - 34. vlastní Vondrášek.
Slovácko - Jablonec 0:0
Slavia - Jihlava 2:0
Branky: 29. a 51. z penalty Milan Škoda.
Plzeň - Příbram 1:0
Branka: 70. Krmenčík.
Neděle
14:00 Karviná - Mladá Boleslav
14:00 Hradec Králové - Dukla
17:30 Sparta - Bohemians
Pondělí
17:00 Liberec - Zlín

Reklama