Hlavní obsah

Sparta nastoupí v Jablonci bez borce, co si bral 80 procent míčů

Praha

Kdyby zůstal, mohl dnes nastoupit ke svému 200. ligovému utkání. Jenže Bořek Dočkal už je na druhém konci zeměkoule v Číně, fotbalisté Sparty se učí hrát bez něj. Za pochodu a bez nároku na omyl. Pokud chtějí útočit na titul, musejí vyhrát i v Jablonci. Jediný nedělní zápas 18. ligového kola se hraje od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hybš se z Jablonce vrátil do Sparty.

Článek

Závratných 230 miliónů korun odmítnout nemohli, a tak svého špílmachra prodali. V nejméně vhodnou chvíli. Celou zimní přípravu stavěli tým kolem Bořka Dočkala, a jakmile se jaro rozběhlo, jsou bez něj.

„Zásadní roli hrálo také stanovisko sportovního vedení, které je připravené se se situací vypořádat bez jakéhokoli kompromisu v plnění našich sportovních cílů," poukazuje majitel klubu Daniel Křetínský.

V pohárové odvetě Sparta bez Dočkala remizovala s Rostovem 1:1. Teď přichází test druhý, ligový duel v Jablonci.

Hned viděl tři možnosti

„Všichni víme, že Bořek má obrovskou kvalitu. Bral si 80 procent balónů, a když míč dostal, už viděl tři možnosti, kam může hrát - a jen si vybral," říká v rozhovoru pro klubovou televizi obránce Matěj Hybš.

„Ztratili jsme velkou kvalitu, ale třeba Čermák či Sáček mají na to, aby se do Bořkovy role vžili a převzali ji. Měli bychom to zvládnout i bez něj," věří Hybš.

„Kluci to zvládnou, každý zápas je zkušeností posune výš," věří mladíkům také asistent Zdeněk Svoboda.

Hybš se vrací tam, kde byl spokojený

Nedělní duel je pro Hybše specifický. Minulý rok strávil právě v Jablonci na hostování, jež Sparta v zimě předčasně ukončila a stáhla si ho zpátky.

„Těším se tam moc. V Jablonci jsem prožil krásný rok. Prostředí a lidi kolem, všechno bylo perfektní," usmívá se levý bek.

Spartě chybí Martin Frýdek, Rosický, Zahustel a nově i Pulkrab, naopak se blíží návrat Marečka a Václava Kadlece. O jejich nominaci se rozhodne těsně před zápasem.

Reklama

Související témata: