Hlavní obsah

Záchrana je pořád reálná, tvrdí příbramský kouč Tobiáš

Příbram

Mladý příbramský kouč Kamil Tobiáš zažil v sobotu večer u Litavky tvrdou ránu. Jeho tým prohrál se Slavií 1:8, což je historický debakl Středočechů. Bodový odstup vzrostl na záchranářské příčky už na sedm bodů a bilance po prvních dvou jarních kolech je strašlivá - 1:9.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Kamil Tobiáš.

Článek

„Tohle utkání se mi hodnotí hrozně těžce. Byl to výbuch, který nečekal nikdo z nás. Na utkání jsme se připravovali stejně jako na Plzeň, kde jsme ale prohráli jen 0:1. Věděli jsme, že nás čeká jeden z nejlepších týmů v lize, horký kandidát na titul. Chtěli jsme uhrát co nejlepší výsledek, ale hrubé chyby v defenzívě nás srazily do kolen a nedokázali jsme se s tím už vyrovnat," přiznal po utkání Tobiáš.

Do hodnocení, zda je lepší Plzeň nebo Slavia, se pouštět nechtěl: „To se ukáže v jejich vzájemném duelu příští neděli. K Plzni mám blíž, působil jsem tam, a vím, že to je velice silný tým. Hráči mají obrovskou kvalitu. Slavia má také silný tým, navíc široký kvalitní kádr. Myslím si, že tohle jsou dvě mužstva, která se poperou o titul, a sám jsem zvědav, jak to dopadne."

Z debaklu se musí oklepat

Jeho protějšek ze Slavie si pochvaloval, že Příbram chtěla hrát fotbal, čímž to hostům usnadnila. „Ono to tak na hřišti skutečně vyznělo, ale to nebyl náš záměr, rozdat si to otevřeně se Slavií," konstatoval kouč Příbrami. Dobře si je vědom toho, že nebude lehké se z debaklu oklepat a připravit se na Liberec, kde hrají Středočeši příští neděli.

„Návod na to, jak se oklepat asi neexistuje. Je to individuální. My jsme prohráli v Plzni 0:1. Body jsme neudělali, ale hra nebyla tak špatná a hlavně, to nebyl zápas, který by nám mohl nějak ublížit. Bohužel duel se Slávií nám ublížit může. Musíme v týdnu zapracovat na tom, abychom v Liberci zase vypadali lépe," zdůraznil.

O tom, že Příbram mohla dostat potupných deset gólů, Tobiáš nepřemýšlel. „Ona je potupná už osmička. V půli jsem hráčům řekl, že stav 0:3 je pro nás nepřijatelný a do druhé půle půjdeme s tím, že už nesmíme inkasovat gól a naopak jeden dva dát a zápas zdramatizovat... To se nám nepodařilo," smutnil.

Boj o záchranu však Tobiáš ještě nevzdává. „Do těžké situace jsme se na podzim dostali sami a já jsem u toho byl jako asistent. Vina padá i na mne. Když jste se mě v zimní přípravě ptali na situaci a připomínali, že první tři jarní kola jsou pro Příbram smrtelná, sami jste říkali, že boj o záchranu pro nás vlastně začne až tím čtvrtým kolem doma s Hradcem. Tehdy jsem tvrdil, že ne. V prvních dvou kolech jsme hráli se dvěma nejlepšími týmy v lize. My jsme se pokusili urvat nějaký bodík, který by byl navíc. To se nepodařilo. Nikdo z nás nepočítal s tím, že budeme zachraňovat ligu v Plzni a doma se Slavií, to by byla fantasmagorie. Jsem ale přesvědčen, že ligu můžeme začít zachraňovat už v Liberci a pokračovat v dalším kole doma s Hradcem. A samozřejmě i v dalších zápasech," nabídl svoji vizi Kamil Tobiáš.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články