Hlavní obsah

Požár vyhlašuje poplach a hledá správné hráče. Sparta začátek jara nezvládá

Aktualizováno

Postupně stahovat podzimní ztrátu a držet naději na titul alespoň do vzájemných zápasů s přímými konkurenty. Takový byl plán, jenže hned po druhém jarním kole dostal pořádnou trhlinu. Fotbalisté Sparty prohráli v Jablonci 1:3 a nabrali další fatální manko. „Nehrajeme dobře,“ trápí se hlavní trenér Tomáš Požár. Na Letné vyhlašují poplach nejvyššího stupně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Tomáš Požár.

Článek
Fotogalerie

Vyřazení s Rostovem, vysoká porážka v Jablonci. Sparta je na začátku jara v krizi.

Výsledkově zápasy nezvládáme, vidíte sami. V Jablonci jsme nechytili začátek a dopřáli soupeři přesně to, co potřeboval. Dali rychlé góly, my jsme pak hráli, kombinovali a drželi míč. Nejsme však důrazní a nedokážeme se prosadit. Na držení míče se fotbal nehraje.

Nedostatky ve vaší hře se stále opakují.

Ano, je to tak. Nehrajeme dobře, účelně a chybí nám produktivita, efektivita. Nejsme adresní a chybí nám dostatečný počet hráčů v pokutovém území.

Takže co dál...?

Musíme vycházet z toho, co vidíme, že je špatně a v tréninku se na vše zaměřit. V dalším zápase pak musíme najít správné hráče, kteří naši hru zlepší.

Tím chcete říci, že pro další kolo s Duklou nachystáte hodně změn?

Uvidíme, jak na tom tým bude. Anabáze z podzimu bohužel pokračuje, sbíráme zraněné a marodka se rozšiřuje. Tým pak nevyužívá celý svůj potenciál. Tentokrát Costa nedohrál kvůli svalovému zranění.

Na vedoucí Slavii ztrácíte šest bodů. Není už pro vás titul jen utopií?

Je to těžké, komplikace, kterou jsme nechtěli. Týmy před námi nám utíkají a musíme se hodně rychle zlepšit, abychom už body dál neztráceli a ztráta dál nerostla.

Reklama

Související témata: