Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Invaze slávistů a nemilosrdný kat Sparty

Během sezóny dal zatím jen jeden gól - a favorizované Spartě šoupl hned dva, takže se stal jejím nečekaným, ale o to nemilosrdnějším katem. Jablonecký žolík Mehanovič samozřejmě nemůže chybět v ideální sestavě 18. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy podle Sport.cz. Jedenáctce pak vévodí slávisté, kteří v Příbrami vyhráli 8:1, což je rekordní výhra venku v historii soutěže.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 18. kola fotbalové ePojistovna.cz ligy podle Sport.cz:

Článek

Naivní Příbram šla vlastními chybami rychle do kolen a debakl mohl být klidně i dvouciferný... Sešívaní se nenechali pobízet a sázeli jeden gól za druhým. Skóre otevřel kanonýr Milan Škoda, který se tak po boku sparťana Lafaty drží v čele tabulky střelců. Záložník Sýkora si s bilancí 1+3 v kanadském bodování zahrál na Jágra, z druhé strany domácí ničil Zmrhal. A nakonec přišel na hřiště africký král Ngadeu, který si rychle připsal první hattrick v kariéře...

Další adepti na titul zdaleka tak úspěšní nebyli. Plzeň byla ráda, že ve Zlíně udržela bezbrankovou plichtu. Mužem zápasu byl domácí stoper Jugas, v záloze se dařilo Živuličovi. Sparta dokonce prohrála v Jablonci. Dvěma góly ji na lopatky položil bosenský fantom Mehanovič, defenzívu Severočechů řídil Beneš.

Z dalších zápasů vynikl Ikaunieks, který Jihlavě dvěma góly v klíčovém duelu s Hradcem zajistil zlaté tři body. Brankář Laštůvka vychytal Karviné remízu na Julisce a Klokan Švec se podílel na dalším bezbrankovém skóre proti Slovácku.

Sestava 18. kola fotbalové ePojistovna.cz ligy podle Sport.cz:
Laštůvka (Karviná) - Švec (Bohemians), Jugas (Zlín), Beneš (Jablonec) - Sýkora (Slavia), Ngadeu (Slavia), Živulič (Zlín), Zmrhal (Slavia) - Ikaunieks (Jihlava), Milan Škoda (Slavia), Mehanovič (Jablonec).

Reklama