Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 0:0Jablonec v zápase s minimem šancí remizoval s Klokany

Fotbalisté Jablonce remizovali ve vyrovnaném utkání 19. ligového kola s Bohemians 1905 bez branek a nenavázali na minulou výhru 3:1 nad Spartou. Hostující Klokani bodovali ve vzájemném duelu počtvrté za sebou, už 536 minut ale nedali v nejvyšší soutěži gól a čekání na vítězství protáhli na šest kol. Pražané mají před sestupovou příčkou náskok čtyř bodů, Jablonec má o dva body více.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Mašek z Bohemians - ilustrační foto

Článek

Oběma týmům chyběly kvůli zranění dvě opory. Bohemians nemohli nasadit kapitána Krcha a brankáře Berkovce, kteří nedohráli minulé kolo kvůli nešťastné srážce. Gólmanovi Pražanů při ní dokonce zapadl jazyk. Také Jablonec kvůli zdravotním problémům postrádal brankářskou jedničku Hrubého a rovněž útočníka Doležala.

Severočeši v minulém týdnu porazili favorizovanou Spartu, proti jinému pražskému celku Bohemians se ale v ofenzívě prosazovali hůře. V první půli měli jen jednu vyloženou šanci, Mihálik, který na hrotu útoku nahradil Doležala, ale hostujícího gólmana Fryštáka v 19. minutě nepropálil.

Bohemians nastoupili v tradičním jarním rozestavení s pěti obránci a hráli s Jabloncem vyrovnanou partii. Ve 33. minutě dokonce mohli hosté otevřít skóre, Kabajev ale napálil odražený míč těsně vedle tyče.

Ani v druhém poločase nebylo k vidění moc šancí. Jablonecký Mehanovič dal minule dva góly Spartě, dnes ale výrazněji zahrozil pouze v 64. minutě, kdy jeho dalekonosnou střelu do středu branky nejistě vyrazil Fryšťák. Krátce poté domácího hráče nahradil uzdravený Slovák Zrelák, který si odbyl soutěžní premiéru v jabloneckém dresu.

Severočeši se stále víc tlačili dopředu a Bohemians tak mohli podnikat brejky do otevřené obrany, jenže všechny z nich pokazili špatnou finální fází. Bezbrankové skóre nezměnil na druhé straně ani Mihálik. Klokani tak navázali na minulou remízu 0:0 se Slováckem.

19. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 0:0
Rozhodčí: Machálek - Moláček, Hájek. ŽK: Švec, Šmíd (oba Bohemians). Diváci: 2694.
Jablonec: Valeš - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - Pospíšil (85. Trávník), V. Kubista - Diviš (46. Masopust), Mehanovič (66. Zrelák), Hanousek - Mihálik. Trenér: Klucký.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Buchta, Švec, Šmíd, Havel - Hubínek, Jindřišek - Mašek (46. Berger), Kabajev (62. Markovič), Luts (74. Bartek). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: