Hlavní obsah

Teplice vyhrály doma teprve potřetí. Brankář Chudý dobře zastoupil Grigara, kvitoval trenér Šmejkal

Teplice

Teprve třetí vítězství na domácí půdě v probíhající ligové sezóně si připsali fotbalisté Teplic proti Jihlavě. Nechali zapomenout na předešlé tři remízy i prohry a porazili celek z Vysočiny 1:0 gólem Filla z penalty. Na jaře tak Tepličtí zůstávají bez porážky a zatím úspěšně hájí šesté místo v tabulce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický brankář Martin Chudý.

Článek
Fotogalerie

„Jsem rád, že jsme zvládli utkání, které vzhledem k jihlavskému boji o záchranu nebylo rozhodně snadné," oddechl si teplický trenér Daniel Šmejkal. „V posledních dvaceti minutách jsme trošku znervózněli, když soupeř vycítil šanci na případné vyrovnání. Ale podržel nás brankář Chudý," kvitoval kouč výhru bez inkasovaného gólu.

Právě změna v teplické brance byla zásadní novinkou v teplické sestavě. „Gólman Tomáš Grigar bude ze zdravotních důvodů mimo čtyři až šest týdnů," zvěstoval nepříjemnou zprávu Šmejkal. Kromě Martina Chudého na sebe upozornil i útočník Marek Červenka, jenž na podzim jen paběrkoval. S nástupem jara ale zabojoval o místo v nejužším kádru.

„Těší mě, že Marek je poté, co během půl roku v Teplicích moc šancí nedostal, pevnou součástí mužstva. V Mladé Boleslavi dal gól, proti Jihlavě se po faulu na něj kopala penalta, která rozhodla. Byl nebezpečný pro defenzívu soupeře a doufám, že mu to vydrží," pravil trenér na adresu bratra hokejového reprezentanta Romana Červenky.

Tepličtí na jaře nastřádali pět bodů. „Takovou bilanci bereme, ale zůstáváme v klidu. Teď jedeme na pražskou Slavii a pak hostíme Příbram. Hodnocení si necháme až po pěti kolech," uvažoval Šmejkal.

Zklamaný Bílek

Jihlava se v Teplicích neprosadila. „Jsem zklamaný, domácím jsme vítězství nabídli," povzdechl si trenér Michal Bílek. Litoval neúčasti dlouhodobě zraněného Urblíka. „Od začátku bylo znát, že nám chybí. Přitom se dovede sám uvolnit, hru zklidnit a rozehrát. Bohužel bude scházet až do konce sezóny," připomněl kouč absenci klíčového hráče.

Bílka mrzela bodová ztráta s ohledem na záchranářské starosti Vysočiny. „Věděli jsme, že Tepličtí mají v ofenzívě běhavé a rychlé hráče. Chtěli jsme jim v tom zabránit, nakonec rozhodla zbytečná branka. Po technické stránce jsme zápas nezvládli, naše úsilí mělo být daleko větší," pokrčil trenér rameny. „Pro dění v nejspodnější části tabulky nám prohra samozřejmě ublížila, protože potřebujeme něco vydolovat i venku. Hrajeme o všechno a budou to nervy v každém zápase až do konce," uvědomil si Bílek situaci svého týmu.

Reklama

Související témata: