Hlavní obsah

V moravské bitvě excelovali brankáři. Bod musíme brát, uvědomuje si Heča

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka si připsali v zápase s Brnem ve třetím jarním kole nejvyšší soutěže už třetí bezbrankovou plichtu. Přestože si oba týmy vytvořily v moravské bitvě dost šancí, gólmani Heča i Melichárek excelovali a diváci se gólů nedočkali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Milan Heča.

Článek

„V defenzívě si počínáme slušně, ale bohužel se zatím trápíme vpředu. Do poločasu jsme byli horším mužstvem než Zbrojovka, a tak asi musíme bodík brát," uvažoval brankář Slovácka Milan Heča, jemuž bylo nejhůř uprostřed první půle, kdy takřka zázračně zneškodnil nejprve Ashiruovu střelu a poté s pomocí dalších hráčů a břevna přečkal hradišťský celek i další dvě brněnské šance.

„To jsme měli velké štěstí," uznal Heča. „Snad se za týden v derby ve Zlíně už konečně trefíme," přál si.

Jeho nedávný brankářský kolega ze Slovácka Dušan Melichárek, který nyní obléká dres Zbrojovky, se pro změnu zaskvěl deset minut před koncem, kdy s pomocí tyče zlikvidoval Havlíkovu bombu.

Zákrok si nevybavuje

„Ani si ten zákrok moc nevybavuju. Kluci v kabině ale říkali, že byl pěkný," usmíval se Melichárek. „Mám dojem, že jsem prsty vyrazil balón na tyč a od ní se mi vrátil do ruky. Jsem hrozně rád, že jsem mužstvu pomohl, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli. Moc jsem toužil Slovácko porazit a v tabulce ho přeskočit," svěřil se brněnský gólman. „Mám ovšem radost, že se naše hra oproti podzimu někam posunuje," tvrdil Melichárek.

Kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec připustil, že by pět bodů z úvodních tří zápasů před začátkem jara bral. „V koutku duše jsem si ovšem přál, abychom jich měli sedm. To se nepovedlo, a tak se teď musíme pečlivě nachystat na Bohemku. Dvanáctá remíza v sezóně je samozřejmě negativem," přemítal.

Kouč si lavičky nespletl

Nedávný trenér Slovácka po letech vedl v Uherském Hradišti hostující tým. „Lavičky jsem si před utkáním nespletl. Trochu nostalgie jsem ale pochopitelně na stadiónu cítil," přiznal Habanec. Pochválil brněnské fandy. „Přijeli v hojném počtu. Za to, jakou nám vytvořili výtečnou kulisu, jim patří veliký dík," vzkázal.

Hradišťský asistent Michal Kordula, který tentokrát zastoupil na střídačce Slovácka potrestaného hlavního kouče Levého, hodnotil dosavadní jarní bilanci svého celku ze dvou úhlů. „Pozitivní samozřejmě je, že jsme ještě neinkasovali. Za negativum naopak považuju, že jsme ani gól nedali. A ještě víc mě štve, že jsme proti Brnu podali horší výkon než předtím s Jabloncem a na Bohemce. Hlavně v prvním poločase jsme si počínali dost bázlivě. Na to, že jsme měli výhodu domácího prostředí, jsme toho moc nepředvedli," měl Kordula jasno.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice