Hlavní obsah

Penalta je pro mě adrenalin, glosoval teplický Fillo vítězný gól proti Jihlavě

Teplice

Dva góly vstřelil v dosavadním průběhu jarní části první fotbalové ligy teplický záložník Martin Fillo. A pokaždé to přineslo jeho mužstvu body. Nejprve se trefil v úvodním zápase s Brnem (1:1) a ve třetím vystoupení zařídil proměněnou penaltou výhru nad Jihlavou 1:0. A jelikož Severočeši mezitím remizovali v Mladé Boleslavi, mají na svém kontě pět jarních bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zprava střelec gólu Martin Fillo, Tomáš Vondrášek, Aleksandar Šušnjar a Michal Jeřábek z Teplic se radují.

Článek

„Proti Jihlavě jsme mohli dát víc branek, ale hlavní je vítězství. V závěru jsme se zbytečně klepali o výsledek," shrnul Fillo. Pokutový kop zvládl s přehledem. „Je to pro mě dobrý adrenalin. Proto fotbal hraju, pro takové chvíle," usmál se zkušený záložník. Mrzelo ho, že tým nepřidal ještě druhý gól. „Honza Vošahlík šel sám na bránu, Kuba Hora měl šanci hlavičkou. Naštěstí jsme náskok udrželi a hosté nestačili srovnat," vybavil si další zajímavé momenty z utkání.

Tepličtí na jaře skórovali třikrát a jen dvakrát inkasovali. „Liga je vyrovnaná, každý může porazit každého. Padá málo branek, ale snad se to rozjede," glosoval Fillo jarní úvod soutěže.

Červenka cítí formu

Dobrou formu prokazuje i teplický útočník Marek Červenka. V předešlém kole se střelecky prosadil v Mladé Boleslavi, následně nastoupil poprvé v základní sestavě proti Jihlavě. A po faulu na něj zahrával Fillo penaltu. „Řítil jsem se sám na branku, obránce mě seknul, a kdyby to neudělal, asi bych zakončoval. Doufám, že to z mé strany celkově nebylo špatné. Chyběl tomu jen gól. Ale jinak jsem se cítil dobře," líčil Červenka.

Herní vytížení si užívá. „Mám chuť hrát, těším se na každé utkání," přesvědčoval o své motivaci. „Na podzim jsem moc šancí nedostal, ale nechci se v tom pitvat. Soustředím se na jaro. Příště hrajeme na Slavii. Pro všechny to může být krásný zápas," prohodil odchovanec pražské Slavie. „ Mám tam známé, jsem v kontaktu třeba s Milanem Škodou," usmál se Marek Červenka, který je mladším bratrem hokejového reprezentanta Romana Červenky.

Reklama

Související témata: