Hlavní obsah

Spadl nám kámen ze srdce, oddechl si Baroš po výhře Liberce

Josef PešoutSport.czPrávo

Osm kol čekali fotbalisté Liberce na výhru v první lize. Dočkali se až ve třetím jarním vystoupení v záchranářském duelu s Příbramí. Slovan vedl 2:0, ale těsně před koncem hosté snížili, takže se domácí strachovali o výsledek až do poslední vteřiny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš (uprostřed) se raduje z vedoucího gólu Liberce proti Příbrami.

Článek

Ústřední postavou závěru prvního poločasu se stal liberecký kapitán Milan Baroš. Nejprve ve 43. minutě neproměnil penaltu za ruku Krameše, když brankář Hruška střelu libereckého útočníka vyrazil. Ale poté se Baroš přece jen prosadil a nechal zapomenout na předchozí zaváhání díky vedoucímu gólu po přihrávce Bartla. Prolomil tak 336 minut trvající liberecké čekání na ligový gól.

„Spadl nám kámen ze srdce. Utkání jsme potřebovali nutně vyhrát a vážíme si toho, že jsme ho zvládli. Moc se nám ulevilo," zhluboka si oddechl Baroš. „Penaltu mi Hruška vystihl. Šel dopředu a míč vytáhl. Měl jsem to dát výš, nebo po zemi, takhle to byla ideální situace pro brankáře," kál se protřelý útočník.

Odolnost pak prokázal při gólovém zakončení. „Jsem rád, že jsem tu zahozenou penaltu odčinil. Zabíhal jsem si před bránu a dostal jsem výbornou přihrávku," popsal Baroš svou trefu na 1:0.

Branka do šatny měla i psychologický efekt. „Dobré bylo, že jsme šli do kabin s těsným náskokem a navíc po neproměněné penaltě. To byl velký rozdíl, než kdybychom začínali druhou půli za bezbrankového stavu. Příbram by asi víc bránila, což se naštěstí nestalo. A Egon Vůch přidal náš druhý gól a prakticky rozhodl," podotkl nejzkušenější liberecký hráč. „Polepšili jsme si v tabulce o tři body a můžeme se plně soustředit na nejbližší zápasy v Plzni a se Slavií," dodal Baroš.

Pilík: Znovu jsme zklamali

Zklamání se zračilo ve tvářích příbramských fotbalistů po prohře 1:2 v Liberci. „Znovu jsme dostali dva góly po individuálních chybách. Pořád se to opakuje," hlesl kapitán Tomáš Pilík. Situace mužstva v boji o záchranu je stále složitější.

„Musíme si to srovnat v hlavě a podle toho k tomu přistupovat. Bohužel je naší klasikou, že inkasujeme před odchodem do kabin. V Liberci to rozhodně nebylo poprvé," věděl Pilík.

Mrzel ho špatný výkon celého týmu. „Na zápas jsme se připravovali, a pak jsme nic nesplnili. Po fotbalové stránce jsme předvedli hrozně málo. Když se hraje o udržení, převládá boj, ale aspoň něco fotbalového by tam být mělo," tvrdil Pilík.

Trenér Kamil Tobiáš doplnil: „Jsem rozmrzelý, protože jsme neodvedli to, co jsme si předsevzali. Zklamali jsme ve všech směrech."

Reklama

Související témata: