Hlavní obsah

Statistika: Derby plné běžců, Čermák uštval i Hanouska

Praha

Soutěž pod lupou, i taková je díky podrobným statistikám fotbalová ePojisteni.cz liga. Fitness data naměřené během 19. kola vypovídají o některých zajímavých údajích. Kteří hráči odevzdali na hřišti nejlepší běžecké výkony a jak v tomto srovnání dopadly samotné týmy?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čermák ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Pod Zdeňkem Ščasným příliš nehrál, současný realizační tým Sparty v čele s Tomášem Požárem mu ale věří mnohem víc. Záložník Aleš Čermák trenérům splácí důvěru svými výkony, když na úvod jara rozhodl gólem o výhře nad Bohemians a v minulém kole při prohře v Jablonci odběhal třetí největší porci na hřišti. Tentokrát už záložník Sparty neměl mezi maratónci konkurenci.

K těsné výhře 1:0 nad Duklou přispěl dosavadním rekordem jara v hodnotě 12 799 metrů, čímž v zápase uběhal i dalšího vyhlášeného vytrvalce Marka Hanouska. Ten stejně jako před týdnem urazil nejvíc metrů z týmu Dukly a v běžeckých statistikách kola skončil druhý.

Za zmínku jistě stojí i pátý nejlepší výkon kola od ikony Bohemians Josefa Jindřiška, jenž ve 36 letech naběhal při utkání v Jablonci téměř 12 tisíc metrů.

Rychlíkům vládl Hora

Rychlostní tabulky ovládl pro změnu hráč Teplic Jakub Hora, jenž ve sprintu urazil 449 metrů. Tím zastínil všechny včetně aktivní dvojice z Dukly Peter Olayinka - Jakub Podaný, kteří si podělili druhé (412 m) a třetí místo (410) m. Čtvrtý mezi sprintery skončil slávista Jan Sýkora, jenž výborným výkonem přispěl k výhře Slavie nad ambiciózní Plzní. Z týmu Viktorie si nejvíc metrů ve sprintu připsal pro změnu Jakub Hromada, který se usídlil na sedmé příčce. V dresu Sparty byl i v tomto ohledu nejlepší agilní Čermák.

Co do počtu sprintů, tam vládl již zmíněný Olayinka (26). Nejvyšší maximální rychlost jara zase dokázal vyvinout plzeňský Tomáš Hořava (9,2).

Z týmů si v počtu naběhaných metrů nejlépe vedli fotbalisté Mladé Boleslavi. Jejich 118 261 metrů sice byl nejlepší výkon jara, na výhru z Hradce Králové to ale stejně nestačilo (0:0). Klokani pak urazili nejvíc metrů ve sprintu (2204).

Reklama