Hlavní obsah

Bez Lafaty. Sparta má před cestou do Boleslavi další problém

Praha

Ještě zdaleka nezvládli, jak budou hrát bez špílmachra Bořka Dočkala, který odešel do Číny. Před nedělním duelem 20. ligového kola vyvstal před fotbalisty pražské Sparty také další problém. Jak v Mladé Boleslavi nahradí svého nejlepšího střelce Davida Lafatu. Letenský kapitán se vyžlutil v derby s Duklou. Utkání se hraje v neděli od 15:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bude právě Václav Kadlec schopen Lafatu zastoupit...?

Článek

Takže chlapci, kdo se ujme Lafatovy role...? Matěj Pulkrab je zraněný a otazník visí i nad Lukášem Julišem, který chyběl již v minulém kole. V úvahu tedy nejspíš přicházejí Albiach Néstor nebo jeden z navrátilců do sestavy Václav Kadlec či Josef Šural.

„Lafi je nebezpečný v šestnáctce. Pro nás je určitě mínus, že ho nebudeme moci využít," poukazuje v pozvánce pro klubovou televizi asistent trenéra Zdeněk Svoboda.

„Na hrotu může hrát třeba Venca Kadlec, ale je to typologicky jiný hráč než Lafi, který udrží spoustu balónů. Venca je zase spíš do tahu. Musíme se s tím vypořádat," přemítá stoper Mario Holek.

Bolka čeká na výhru od října

Sparta 9 ligových zápasů po sobě s Mladou Boleslaví neprohrála (7 výher, 2 remízy), ve městě automobilů pak naposledy padla v dubnu 2012. Ambiciózní Středočeši se trápí, od říjnového vítězství v Ďolíčku čekají na výhru již 9 kol.

„Mají dobře poskládaný tým a pro mě je malý zázrak, že tolik bodů ztratili. Pohoda tam není, ale motivace proti Spartě bude velká. Od zápasu s námi se mohou odrazit," varuje Svoboda.

Také Sparta na začátku jara herně tápe, a tak je těžké předjímat, jaký scénář může vzájemný duel mít.

„Asi mají nad sebou deku jako my, ale jinak nás nečeká lehký zápas. Boleslav má nepříjemný mančaft a kvalitní hráče," souhlasí Holek s trenérem.

„Napravit náš nepovedený vstup do jara právě proti Spartě nebude snadné, ale před domácím publikem se o to musíme pokusit s maximálním nasazením, jakého jsme všichni schopní. A s vírou, že se nám to podaří," uvědomuje si mladoboleslavský trenér Martin Svědík.

Reklama