Hlavní obsah

Jihlava - Karviná 2:4Karviná na jaře stále neprohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Budínský 0 : 1
36. Eismann 0 : 2
37. Hronek 1 : 2
39. Panák 1 : 3
45. Dvořák 2 : 3
68. Janečka 2 : 4
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné vyhráli ve 20. kole první ligy v Jihlavě 4:2 a na jaře ještě neprohráli. O výhře hostů rozhodli Lukáš Budínský, Pavel Eismann, Filip Panák a Marek Janečka, za domácí se trefili Petr Hronek s Pavlem Dvořákem. Slezanům tak patří šesté místo v tabulce, Vysočina naopak nedokázala využít zaváhání konkurenta v boji o záchranu Hradce Králové a je stále předposlední.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jan Hošek z Karviné, Michael Rabušic z Jihlavy a karvinský brankář Jan Laštůvka.

Článek

Karviná měla od začátku navrch a už v páté minutě ji mohl poslat do vedení Panák, ale jeho střelu gólman Hanuš vyrazil a dorážka Wágnera skončila nad brankou. Jihlava zahrozila o chvíli později, ale Hronek proti Laštůvkovi neuspěl, zatímco Rabušic mířil jen do tyče.

Poprvé se skóre měnilo po chybě stopera Krejčího, kterou potrestal hostující Budínský. Na rozdíl dvou branek zvýšil v 36. minutě Eismann a odstartoval hektickou desetiminutovky, během které padly celkem čtyři góly. Vzápětí totiž snížil Hronek, ale třetí gól Karviné přidal Panák. Poslední slovo v úvodní půli patřilo domácím na 2:3 upravil Dvořák.

První vážnější šanci druhého poločasu měli domácí, ale mohl srovnat střídající Zoubele, ale Laštůvka si s jeho hlavičkou poradil. V 68. minutě tak přišlo definitivní rozhodnutí, když si míč ve vzduch našel Janečka. Karviná tak prodloužila ligovou neporazitelnost na šest kol.

Jihlava tak nevyužila zaváhání Hradce, který prohrál 0:1 na půdě poslední Příbrami. Od ní dělí patnáctou Vysočinu čtyři body, zatímco na východočeský celek, jemuž patří poslední místo zajišťující udržení ztrácí Jihlava jediný bod.

20. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - MFK Karviná 2:4 (2:3)
Branka: 37. Hronek, 45.+2 Dvořák - 14. Budínský, 36. Eismann, 39. Panák, 68. Janečka. Rozhodčí: Franěk - Myška, Arnošt. ŽK: Hošek (Karviná). Diváci: 2501.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Mišůn, Vaculík - Ikaunieks, Hronek (73. Popovič), Štěpánek, Batioja (46. Zoubele) - Dvořák, Rabušic. Trenér: Bílek.
Karviná: Laštůvka - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Kalabiška (72. Puchel), Janečka, Panák (90.+1 Jovanovič), Šisler, Budínský - Wágner (84. Weber). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: