Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 1:0Plzeň slaví tři body po gólu, který neměl platit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Kúdela (vlastní) 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalová Plzeň slaví v jarní části sezóny druhé vítězství. V sobotu doma skolila Liberec, ke třem bodům ovšem Západočeši dospěli po vlastním gólu Kúdely, jemuž předcházelo ofsajdové postavení plzeňského útočníka Krmenčíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Karafiát z Liberce (vlevo) a Michael Krmenčík z Viktorie Plzeň.

Článek

Domácí snad pod dojmem prohry na Slavii v minulém kole vstoupili do zápasu hodně nervózně, kazili i snadné přihrávky. Liberec hrál sebevědomě, dokázal držet míč, ovšem v ofenzivě nebyl nebezpečný. Za celý první poločas Kozáčika mezi tyčemi ani jednou neprověřil.

Ani Západočeši dlouhé minuty nedokázali překonat zformovanou defenzivu soupeře, a když už Krmenčík připravil pozici pro Bakoše, pálil domácí útočník těsně vedle. A po akci Limberského se Zemanem z levé strany na přízemní centr v pokutovém území Severočechů nenabíhal vůbec nikdo z hráčů Plzně.

Nakonec obhájce mistrovského titulu vysvobodil z ofenzivní marnosti hostující stoper Kúdela, který si po přímém kopu Kopice vstřelil vlastní gól, při němž sudí nechali bez povšimnutí ofsajdové postavení Krmenčíka, jenž se do akce zapojil a se stoperem Severočechů šel do souboje.

Ani po obrátce Plzeň nijak neexcelovala. S vědomím těsného vedení domácí přeci jen získali více klidu a hru zpřesnili, tudíž i do nebezpečných střeleckých pozic dostávali. Jenže Krmenčík s Hrošovským pálili nad, při ráně Kopice pak míč za překonaným Dúbravkou zastavilo břevno.

Severočeši se snažili dosáhnout alespoň na bod, jenže Souček odražený míč v pádu do branky nasměrovat nedokázal a po přímém kopu Bartla hlavičkoval Graiciar těsně vedle. Ze závěrečného neuvěřitelného tlaku hostí nevzešlo nic jiného, než dělovka Karafiáta, kterou dokázal Kozáčik vytlačit na rohový kop, a tak Plzeň slavila tři body.

První fotbalová liga - 20. kolo:
Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 44. Kúdela vlastní. Rozhodčí Machálek - Moláček, Urban. ŽK: Hejda - Ekpai. Diváci: 9944.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada (82. Chrien), Hrošovský - Kopic, Bakoš, Zeman (85. Kovařík) - Krmečník (76. Poznar). Trenér Roman Pivarník.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček, Ševčík - Ekpai (46. Graiciar), Potočný, Bartl (83. Voltr) - Baroš (71. Bosančič). Trenéř Jindřich Trpišovský.

Reklama

Související témata: