Hlavní obsah

Topíme se dál v bahně, uznává královehradecký Černý

Příbram

Hradec Králové si sobotní prohrou 0:1 v Příbrami notně zavařil. Prohrál i s nejohroženějším týmem soutěže a jediný bod, který ho drží nad sestupovým pásmem, získal remízou s Mladou Boleslaví. „Chtěli jsme se z bahna zvednout, bohužel se v něm topíme dál,“ konstatoval v sobotu po utkání královehradecký kapitán Pavel Černý.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zdeněk Linhart (vlevo) z Přibrami a Pavel Černý z Hradce.

Článek

V utkání s Příbramí jste měli víc ze hry i víc šancí, přesto odjíždíte s porážkou. Čím si to vysvětlujete?

Když neproměníme šance, které si vytvoříme, a nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát. Bohužel nedokážeme míč dotlačit do sítě. Přitom Příbram skórovala jen z penalty, jinak neměla šanci. Vytvořila si jen pár závarů.

Na jaře jste dali jediný gól, a to Jihlavě. Zakončení je tedy největší problém, který vás teď trápí?

Je to náš velký problém, který musíme co nejdříve vyřešit. Ze zápasů s Jihlavou a Příbramí jsme určitě chtěli víc bodů, než je nula. V první řadě musíme zápas v Příbrami rychle hodit za hlavu a připravit se na další, který nás čeká v úterý v Jablonci. Kdyby nám ta porážka v hlavách zůstala, bylo by to špatné. Určitě také potřebujeme dát v utkání gól jako první, protože jinak se zápasy velmi těžko otáčejí.

Čím si tu bídnou koncovku vysvětlujete?

To kdybychom věděli, tak to budeme dělat jinak. Dostaneme míč do vápna, ale bohužel ten poslední krok nedokážeme udělat.

Prohráli jste oba zápasy s týmy, které jsou vašimi přímými konkurenty v boji o záchranu. Uvědomujete si, že to mohou být klíčové porážky?

V boji o záchranu je namočeno pět mužstev. My jsme se mohli dostat z toho bahna alespoň do louže, bohužel se v tom bahně topíme dál.

Cítíte rostoucí tlak?

Ten cítíme v každém zápase, ale v lize může každý porazit každého. My se o to budeme dál pokoušet.

Zbývá vám za této situace ještě vůbec nějaké sebevědomí pro boj o záchranu?

Určitě ano, protože v opačném případě bychom vůbec nemohli hrát. Prohráli jsme dva důležité zápasy, jsme téměř u dna. Teď už se můžeme jen odrazit nahoru. Věřím, že hůř už nebude.

Reklama

Související témata: