Hlavní obsah

Báli jsme se o výsledek, ale dohrávku jsme zvládli, oddechl si jablonecký kouč Klucký

Jablonec

Fotbalisté Jablonce zvládli dohrávku 16. kola první ligy s Hradcem Králové a po výhře 2:1 se posunuli z devátého na osmé místo tabulky. Naopak Východočeši zůstávají po dvaceti odehraných zápasech těsně nad sestupovým pásmem, když na jaře se jim vůbec nedaří.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Trávník oslavuje gól proti Hradci Králové.

Článek

Jablonecký trenér Zdeněk Klucký přijal výsledek s úlevou. „Oběma mužstvům šlo o hodně. Hradec bojuje o záchranu a ani my jsme před zápasem nebyli daleko od spodních příček. Potřebovali jsme vyhrát a možná pod dojmem důležitosti utkání nám trvalo dvacet minut, než jsme se dostali do tempa," pustil se kouč do hodnocení.

„Pomohla nám první vstřelená branka. Ale za stavu 2:0 soupeř hru vyrovnal, naštěstí zůstalo skóre v náš prospěch, byť Hradec hrál vabank. Malinko jsme si situaci v závěru zkomplikovali a báli se o výsledek. Resumé je ale pozitivní: dopadlo to pro nás dobře," oddechl si Klucký.

Jablonecký celek prokázal úžasnou produktivitu. Z prvních dvou střel na branku vytěžil dvougólový náskok. Dvě přesné hlavičky v rozmezí pěti minut prvního poločasu tak určily ráz zápasu. Po centrech Zeleného z levé strany se prosadil nejprve Trávník a po něm i Mehanovič. Po změně stran sice Hradec snížil, ale domácí si vítězství pohlídali.

„Jsem rád za první ligovou branku v dresu Jablonce. Čekal jsem na ni dlouho, mohla přijít dřív. Proto ji ani nepřeceňuji," svěřil se jablonecký záložník Michal Trávník, který se po předloňském příchodu ze Slovácka postupně přece jen výrazněji etabluje do jablonecké sestavy.

Frimmel: Představovali jsme si to jinak

Až do této dohrávky se mohli Hradečtí utěšovat tím, že mají šanci na vylepšení bodového konta, aby se vzdálili sestupovým příčkám. Nyní je ale počet zápasů klubů z nejspodnějších pozic v tabulce srovnán a Východočeši se vraceli z Jablonce s prázdnou. „Samozřejmě jsme si přáli uspět a alespoň částečně dohnat předešlé ztráty. Představovali jsme si to jinak," uznal trenér Milan Frimmel.

Hradečtí inkasovali po hlavičkách od postavou subtilních jabloneckých záložníků. „I když ti domácí hráči neměli rozhodně výškovou převahu, povedlo se jim dobře zakončit. Ale v konečném důsledku mě spíš mrzí, že jsme už dřív nezabránili oběma centrům, které gólům předcházely," konstatoval kouč. Hradec přitom herně nebyl vysloveně horším mužstvem. „Třebaže projev není špatný, hraje se na body, a ty nemáme. V našem neutěšeném postavení bychom brali všemi deseti i ušmudlanou výhru 1:0 po slabší hře," poznamenal Frimmel už s myšlenkami na nedělní domácí duel s Brnem.

Reklama

Související témata: