Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 0:1Bídná Viktoria v Ďolíčku bránila, ale vedoucí Slavii se přece jen přiblížila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Bakoš 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Výkon podali mizerný, dosáhli však svého. Fotbalisté Plzně využili dohrávku podzimního 16. kola, na hřišti Bohemians Praha 1905 zvítězili 1:0 a na vedoucí Slavii tak ztrácejí už jen jeden bod. Naopak Klokani již 8 kol nevyhráli a gól nedali dlouhých 716 minut, což ej neslavný klubový rekord. Naposledy skórovali 5. listopadu v Edenu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský fotbalista Marek Bakoš (vlevo) se raduje ze vstřelené branky se svými spoluhráčem Michaelem Krmenčíkem a Janem Kopicem. Vpředu smutný brankář Bohemians Tomáš Fryšták.

Článek
Fotogalerie

Bez trojlístku zraněných Limberský, Hejda, Hromada, zato s debutanty Hájkem a Janžou vyrukovala Plzeň do vyhrocené bitvy v Ďolíčku.

Klokani začali zápas aktivněji, ale skóre otevřeli hosté. Švec nedokázal ve vlastní šestnáctce odvrátit míč do bezpečí, navíc otevřel prostor před Fryštákem. Zkušený Bakoš si po Hořavově hlavičce míč našel a rovněž hlavou vstřelil svůj třetí gól v ligové sezóně.

Klokani se nesložili a další aktivitou se pokoušeli dopracovat k prvnímu jarnímu gólu. Také Kuchta měl slušnou pozici, na rozdíl od Bakoše ovšem hlavičkoval vysoko nad branku.

Po půlhodině dohrál nešťastník zápasu Švec, který špatně došlápl a odkulhal do kabin. Jeho nástupce Šmíd pak vysunul do šance Markoviče, který ovšem zvolil špatné zakončení a trefil jen boční síť. Viktoria hřešila na těsný náskok, jen bránila a dostávala se pod tlak Klokanů.

Hned po přestávce tvrdě vypálil Jirásek a Kozáčik se štěstím míč vykopl nohou. Po gólu volala i Hubínkova šance, branku však těsně minul.

Viktoria svým pasívním herním projevem v ničem nepřipomínala ještě nedávno silnou Plzeň, tři body však ubránila.

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 8. Bakoš. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Pochylý. ŽK: Buchta - Matějů, Janža, Krmenčík, Hájek. Diváci: 4912.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Buchta, Krch, Švec (36. Šmíd), Havel - Hubínek (76. Kabajev), Jirásek - Mašek, Markovič, Kuchta (84. Nitrianský). Trenér: Koubek.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hájek, Hubník, Janža - Kopic, Hořava, Hrošovský, Zeman (89. Kovařík) - Krmenčík (67. Chrien), Bakoš (87. Poznar). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: