Hlavní obsah

České Budějovice se po roce vracejí do první fotbalové ligy

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Českých Budějovic postoupili do první ligy. Návrat do nejvyšší soutěže, kterou opustili po minulé sezóně, si zajistili díky sobotní výhře 2:1 v Ústí nad Labem. Oba góly Jihočechů vstřelil už v prvním poločase Ivo Táborský, za domácí tým snížil v zápasu předposledního kola deset minut před koncem Petr Fousek.

Foto: www.skcb.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jako první postoupilo před deseti dny mezi českou elitu Kladno. Středočeský klub se do nejvyšší soutěže vrátil po 36 letech. Z první ligy letos sestoupily Blšany a Jihlava.

Českobudějovičtí funkcionáři už po loňském sestupu prohlašovali, že se za rok chtějí určitě do první ligy vrátit. Začátek soutěže se ale jihočeskému týmu nepovedl, pohyboval se na spodních příčkách tabulky a až po zářijovém příchodu reprezentačního záložníka Karla Poborského z pražské Sparty se svěřenci trenéra Františka Cipra rozehráli k lepším výkonům.

Závěr jarní sezony naopak České Budějovice zvládly, a to i bez Poborského: čtyřiatřicetiletého hráče a zároveň generálního manažera týmu nejprve trápilo zranění stehenního svalu a pak odjel na soustředění reprezentace před mistrovstvím světa. Jihočeši však i bez své největší opory dokázali dnes v Ústí zvítězit a zajistit si postup. Před Ústím mají šestibodový náskok, dostihnout je už nemohou ani Viktoria Žižkov a Hradec Králové.

Reklama

Související témata: