Hlavní obsah

Nehrajeme jako kapela, říká plzeňský hrdina Bakoš na rovinu

Ztrácejí na vedoucí Slavii jen jeden bod, ale jejich jarní výkony jsou velkým zklamáním. Fotbalisté Plzně nepřesvědčili ani v dohrávce na Bohemians a museli být moc a moc rádi, že jejich hrdina Marek Bakoš v Ďolíčku brzy otevřel skóre a pak mohli tři body ubránit. Trochu jiná Viktoria, než jak ji znáte... „Když nás soupeř zatlačí, tak máme venku problém,“ netají autor jediného gólu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně se radují poté, co Marek Bakoš (druhý zleva) v Ďolíčku otevřel skóre.

Článek
Fotogalerie

Na jaře jste potřetí vyhráli jen 1:0. Jaký dojem máte z vaší hry?

Sami vidíme, že nehrajeme jako kapela. Nejde to tak, jak bychom si představovali. Výsledky bychom určitě mohli zvýraznit. Máme problém venku, když nás soupeř zatlačí. V tom bych se ale nevrtal. Hráli jsme poctivě a dali gól. Bohemka se pak oklepala, zatlačila a hrála výborně. Mě osobně překvapili.

Při gólu jste měl kolem sebe spoustu prostoru.

S Hořavou jsme se střetli pohledy, výborně mi to dal. Snažil jsem se šanci proměnit, víc jsem nevnímal.

Trenér Pivarník říká, že problém Plzně je teď především v hlavě.

Souhlasím, že hlava by se mohla trochu vyčistit. Když se hrálo na jaře o titul, mívali jsme i dřív období, že jsme dali gól a pak se snažili neprohrát. Je třeba to odbourat a dát soupeři víc gólů.

Od roku 2010 jste byl prakticky u všech úspěchů Plzně. Je teď směrem dopředu nejslabší?

To si nemyslím, ale hlava dělá hodně.

Hráli jste na dva útočníky. Jak jste si s Krmenčíkem pomáhali?

Pro nás všechny to byl těžký zápas. Bohemka hrála výborně nátlakově. I my jsme ale ukázali pasáže, za které se nemusíme stydět. A za ně jsme si body zasloužili. Snažím se vycházet se všemi, je těžké po třech zápasech hodnotit spolupráci s Michalem. Není to ideál, snažíme se na tom pracovat.

Kouč Pivarník ovšem říká, že Krmenčík teď nedokáže plně těžit z vaší práce.

Bavíme se o tom, jasně. Jsou situace, které bychom mohli jako dvojice vyřešit lépe. A je to jedna z věcí, co by mohla mužstvu pomoci. Můžu mu jen gratulovat, že má čtyřiadvacet. Čím více na hřišti odehraje, tím lepší bude.

Na vedoucí Slavii ztrácíte jen bod. Dostali jste ji pod tlak?

To je téma pro vás. Já vím, že jsme vyhráli na Bohemce a teď jedeme do Karviné. Budu se koukat na sebe, jen to ovlivním.

Reklama

Související témata: