Hlavní obsah

Liberec - Slavia 1:1Liberecký Dúbravka čaroval a Slavii cestu za titulem zkomplikoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Zmrhal 0 : 1
40. Ekpai 1 : 1
Záznam online reportáže

Před pěti lety slavil v Liberci trenér Šilhavý titul, teď si k němu pod Ještědem cestu zkomplikoval. V duelu 21. ligového kola totiž uhrál se Slavií na severu Čech jen remízu a nabídl tak Plzni, aby se v případě bodového importu z Karviné vrátila v tabulce na první příčku. Pro Pražany to byl ovšem u Nisy smolný zápas, neboť dvakrát nastřelila břevno a jednou tyč, ale potřebný druhý gól, jímž by odpověděla na liberecké vyrovnání pět minut před přestávkou, už nepřidala, protože domácí brankář Dúbravka doslova čaroval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jaromír Zmrhal skóruje v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Do třetice už to přijít muselo. Lüftner mířil ještě do náruče libereckého gólmana, Deli hlavičkoval pár minut po něm do tyče, jakmile se ale po čtvrthodině pověsil Zmrhal do vzduchu a Barákův centr ho našel, neměl Dúbravka sebemenší nárok.

Slavia rychle vedla a pochopitelně režírovala zápas k obrazu svému. Pohodově, protože byla pohyblivější než domácí tým, přesnější i nápaditější v kombinaci, většinu osobních soubojů také vyhrávala, takže měla míč v první půlhodině permanentně pod kontrolou.

Aktivita a herní převaha vynášela Pražanům pochopitelně i šance, jenže Hušbauerův dalekonosný trestný kop skončil na břevně, Sýkorovu střelu pak Dúbravka vyrazil.

Za zmařené příležitosti byla ztrestána. Liberec v závěru poločasu procitl a nigerijský legionář Ekapi hned první přímou střelou mířící mezi tyče zařídil z hranice šestnáctky vyrovnání.

Po změně se logicky dostavil velký nápor Slavie, z něhož se rodil závar za závarem a šance za šancí. Dúbravka ale vyrazil střelu Hušbauera, poradil si s ránou Škody i dorážkou Deliho, a když mu při střele Hušbauera pomohlo už podruhé v zápase břevno, nejhorší chvíle přežil a jeho Liberec samozřejmě také.

Trenér Šilhavý poslal na trávník postupně Tecla a pak i Mešanoviče, ale ani hra se třemi útočníky tentokrát nepomohla, neboť Dúbravka mezi tyčemi doslova čaroval a obral Slavii o body.

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:1 (1:1)
Branky: 40. Ekpai - 15. Zmrhal. Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Obročník, Potočný, Dúbravka - Bořil, Zmrhal, Sýkora. ČK. 90. +1. Bosančič. Diváci: 8880.
Liberec: Dúbravka - Kúdela, Latka (16. Breite), Karafiát - Ekpai, Ševčík, Obročník (65. Bosančič), Potočný, Kerbr - Baroš, Graiciar (68. Voltr). Trenér: Trpišovský.
Slavia: Pavlenka - Bořil, Lüftner, Deli, Flo (56. Tecl) - Sýkora, Hušbauer (90.Ščuk), Ngadeu, Barák (68. Mešanovič), Zmrhal - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: