Hlavní obsah

Teplice - Příbram 3:0Severočeši porazili posledního a poskočili na šesté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Nivaldo 1 : 0
44. Hora 2 : 0
56. Červenka 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic ve 21. kole první ligy doma porazili poslední Příbram hladce 3:0 a poskočili na šesté místo neúplné tabulky. Středočeši prodloužili čekání na venkovní výhru na patnáct zápasů a dál ztrácejí pět bodů na nesestupové pozice. Na Stínadlech v prvním poločase skórovali Nivaldo a Jakub Hora, krátce po změně stran zvýšil Marek Červenka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Teplice podle očekávání brzy převzaly iniciativu. Ve 13. minutě Nivaldovu střelu gólman Hruška vyrazil na roh, velkou šanci pak neproměnil Vošahlík, který po standardní situaci těsně minul příbramskou branku.

Tým s nejhorší obranou soutěže čelil velkému tlaku. Červenku zblízka vychytal Hruška a při následném rohu hostujícího gólmana zastoupil na brankové čáře Rezek proti dalšímu Červenkovu pokusu.

Tepličtí se dočkali prvního gólu v 31. minutě. Hora prošel mezi třemi protihráči, posunul míč na Nivalda a ten se prosadil přízemní střelou. Minutu před pauzou Vošahlík sklepl míč na Horu, jenž zvýšil povedenou ranou k tyči.

Jedenáct minut po změně stran se favorit prosadil potřetí. Nivaldo z levé strany nacentroval do šestnáctky a aktivní Červenka už tentokrát Hrušku překonal.

Domácí trochu ubrali a Příbram si největší příležitost vypracovala v 70. minutě, kdy Rezkovu dělovku z přímého kopu s problémy zlikvidoval brankář Chudý. Z protiútoku pak Kučera pálil o kousek vedle.

Teplice doma s Příbramí neprohrály pošesté za sebou a soupeři vrátily podzimní porážku 2:3. Příbramští svěřenci Kamila Tobiáše v této ligové sezóně mimo svůj stadion prohráli devátý z jedenácti zápasů.

Fotbalová liga - 21. kolo:
FK Teplice - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 31. Nivaldo, 44. Hora, 57. Červenka. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Pospíšil. ŽK: Krob - Linhart, Květ. Diváci: 2226.
Teplice: Chudý - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Soungole, Kučera - Vošahlík (85. Vachoušek), Hora, Nivaldo (72. Hyčka) - Červenka (82. Vaněček). Trenér: Šmejkal.
Příbram: Hruška - Tregler (82. Kacafírek), Chaluš, Jiránek, Divíšek - Suchan, Květ - T. Pilík, Rezek, Kukec (46. Bazal) - Linhart (58. Ayong). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: