Hlavní obsah

Náš tým ukázal morálku, cení si kouč Levý po výhře Slovácka nad Boleslaví

Uherské Hradiště

Doma vyhráli fotbalisté Slovácka poprvé od loňského 20. srpna. Triumf 2:1 nad Mladou Boleslaví jim zajistil v úplném závěru zápasu z trestného kopu záložník Marek Havlík. Centrovaný míč, na nějž nedoskočil spoluhráč Šumulikoski, nakonec doplachtil do sítě. To už hosté dohrávali bez vyloučeného stopera Da Silvy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

„Proti Boleslavi se nám dlouhodobě nevedlo. Jsem šťastný, že se nám ji teď podařilo zdolat před našimi fandy, a po půl roce jsme si s nimi mohli zase užít vítěznou děkovačku," zářil jednadvacetiletý Havlík. Uznal, že začátek střetnutí nebyl od jeho mužstva optimální. „Postupně jsme se ovšem dostali do tempa. Povedlo se nám srovnat a soupeře jsme poté zatlačili do defenzívy. Naštěstí nám to tam v početní převaze na poslední chvíli padlo i podruhé," liboval si.

Kouč celku z Uherského Hradiště Stanislav Levý mínil, že jeho svěřenci výhru vydřeli. „Nejprve hosté potrestali naši hrubku, avšak potom náš tým ukázal obrovskou morálku, charakter a pracovitost. Byli jsme za to v závěru odměněni," měl radost.

Těšilo ho, že Slovácko vstřelilo oba góly po standardních situacích. „V obou případech jsme se prosadili i s trochou štěstí. Získali jsme strašně důležité tři body. Tato výhra nám do dalšího průběhu sezóny hrozně moc pomůže," očekává Levý.

Mladá Boleslav nezopakovala v Hradišti velmi dobrý výkon z předchozího vítězného střetnutí se Spartou. „Docela dobře jsme do zápasu vstoupili, avšak postupně nám přestávala pracovat středová formace. Prohrávali jsme navíc osobní souboje. Veliká škoda, že jsme neskórovali z velké šance za stavu 1:0 pro nás. A pak jsme si bohužel nepohlídali dvě standardky. O body jsme se připravili vlastními chybami," smutnil boleslavský trenér Martin Svědík.

Značné zklamání netajil ani mladoboleslavský záložník Adam Jánoš, který měl na kopačce zvýšení na 2:0. „Brankář Heča proti mně dobře vyběhl, bohužel jsem ho trefil," kál se. „Domácí se do šancí moc nedostávali, ale z jednoho rohu v prvním poločase vyrovnali. Ani po pauze si nic moc nevytvořili, avšak v devadesáté minutě se jim podařilo dát rozhodující gól," štvalo Jánoše.

Reklama

Související témata: