Hlavní obsah

Fotbalisty Slovácka povede trenér Plíšek

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Trenérem fotbalistů 1. FC Slovácko bude v příští sezóně Jiří Plíšek, který dosud působil v druholigovém Ústí nad Labem. S vedením sedmého celku uplynulého ročníku první ligy v pondělí podepsal smlouvu. ČTK to řekl mluvčí klubu Marek Jurák s tím, že kontrakt zní na dobu neurčitou. O dalším osudu dosavadního kouče Stanislava Levého, jenž má smlouvu ještě na rok, se rozhodne v příštích dnech.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Slovácka v ligovém utkání proti Slávii.

Článek

Třiatřicetiletý Plíšek bude nováčkem mezi prvoligovými trenéry. "Vážím si nabídky Slovácka, z jednání mám velmi dobrý dojem. Vidím ve Slovácku velkou perspektivu a na práci s mužstvem už se moc těším," uvedl trenér v tiskové zprávě po podpisu smlouvy.

Ústí opustí Plíšek po ročním angažmá, během kterého bojoval s týmem o postup do nejvyšší soutěže. Před posledním kolem je klub čtvrtý už bez šance zajistit si účast v první lize. Předtím Plíšek trénoval přední bosenský celek Željezničar Sarajevo, v minulosti také působil u mládežnických reprezentačních výběrů.

Vedení Slovácka ještě musí vyřešit otázku, co bude s trenérem Levým, který přišel k týmu loni v říjnu místo Ladislava Molnára a mužstvo vytáhl ze třináctého místa až na sedmé. "Jednou z variant je, že by mohl působit u mužstva s trenérem Plíškem v rovnocenné pozici, nebo by pro klub pracoval jako skaut," uvedl mluvčí Jurák.

Levý dnes otázku své budoucnosti nekomentoval. "Vyjádřím se po další schůzce s vedením, která je naplánována na 14. června," řekl ČTK bývalý reprezentant, který má za sebou trenérská angažmá v Německu.

Reklama

Související témata: