Hlavní obsah

Ofenziva nám zatím funguje, těší jabloneckého trenéra Kluckého deset jarních gólů

Jablonec

Pozitivní atmosféra může během nynější reprezentační přestávky panovat v jabloneckém fotbalovém klubu. Tým se v jarní prvoligové sezóně zatím prosazuje nejen bodově, ale i po střelecké stránce. „Vážíme si hlavně úspěšných výsledků z domácích zápasů, k tomu potřebujeme trošku přidat i venku,“ uvažuje trenér Zdeněk Klucký v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký trenér Zdeněk Klucký udílí pokyny v zápase ePojisteni.cz ligy proti Hradci Králové.

Článek

V rozmezí jedenadvaceti dní jste odehráli pět duelů, z toho čtyři na vlastním trávníku. Jak jste spokojen s dosaženou bilancí?

Jaro jsme začali nejprve remízou na Slovácku, následně přišla zmíněná pětizápasová série včetně dohrávky s Hradcem Králové. Mužstvo se dobře vyhecovalo proti Spartě, kterou jsme zdolali 3:1. A pak jsme narazili doma na soupeře, kteří prakticky bojují o záchranu. Víme, že utkání s nimi nejsou nikdy jednoduchá. Remizovali jsme sice s Bohemians, ale podařilo se nám porazit Hradec Králové 2:1 i Jihlavu 5:0. A ještě tam byla bohužel prohra na Dukle.

V zimě odešli z Jablonce ofenzivní hráči Tecl do Slavie, Wágner na hostování do Karviné a na jaře se zranil Doležal. Každý z nich dal v probíhající sezóně za Jablonec čtyři góly. Měl jste těžkou hlavu z toho, jak je nahradit?

To víte, že obavy byly. Museli jsme útočnou řadu poskládat jinak. A udělali jsme to tak, že ofenziva nám zatím funguje. Po zranění se do formy dostává slovenský talent Zrelák, produktivní je i Mihálik. Já mu říkám „jablonecký Mešanovič" podle slávistického hráče, který se prosazuje v roli náhradníka, protože často naskočí do utkání a brzy vstřelí branku. Na podzim se Mihálik takhle trefil z pozice střídajícího hráče proti Liberci a totéž předvedl hned po minutě na hřišti proti Jihlavě.

Oba jmenovaní útočníci Zrelák a Mihálik a spolu s nimi i záložník Trávník jsou na reprezentačních srazech „jedenadvacítek" Slovenska a Česka a v pátek se mohou potkat v Karviné přímo na hrací ploše při vzájemném zápase.

Může to být zajímavé zvlášť poté, co se v neděli postarali o čtyři z pěti gólů proti Jihlavě.

I zásluhou střelecké úspěšnosti dotyčných reprezentantů máte na jaře ze šesti odehraných ligových utkání skóre 10:3. To je povzbuzující fakt i směrem do dalších zápasů.

Potěšitelná je taky defenziva. Dobře hraje stoperská dvojice Beneš-Pernica, prvně jmenovaný navíc hlavou skóroval proti Jihlavě. Přeji si, ať jim to vydrží.

Jak to vypadá s jabloneckou marodkou?

Pořád na ní jsou brankář Hrubý a útočník Doležal. Pomalu začínají s tréninkem a doufám, že do dalšího zápasu se jejich zdravotní stav zlepší. Doležal je po operaci menisku a nemůže ještě kopat do balónu.

S čím půjdete do zbývající části sezóny?

Chceme poctivě sbírat body a budeme se snažit prosadit se trošku víc i na hřištích soupeřů. Po reprezentační pauze jedeme do Mladé Boleslavi. Čeká nás těžký zápas a bude záležet, jak se na něj oba týmy připraví.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 66. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 62. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 1 Sparta - Ostrava 4 : 1 67. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice