Hlavní obsah

Statistika: Nevyhrávají, běžeckým disciplínám ovšem Votroci vládnou

Praha

Svádějí tuhé bitvy o záchranu, jejich trenér Pilný dokonce nabízí rezignaci. I když si fotbalisté Hradce Králové ani na osmý pokus nepřipsali vítězství a o víkendu jen remizovali s Brnem 0:0, aspoň s jednou věcí mohou být trenéři spokojeni. Jejich tým naběhal rovných 118 448 metrů, což byla nejdelší vzdálenost ze všech. Mezi hráči se pak nejpilnějsím maratóncem 21. kola stal hradecký záložník Jiří Janoušek (12 025 metrů).

Foto: David Taneček, ČTK

Zprava Jan Mudra z Hradce Králové a Tomáš Jablonský z Brna.

Článek
Fotogalerie

Hradec se v čele běžeckých statistik objevuje od začátku jara pravidelně a ve 21. kole předčil o 425 metrů i druhý Liberec, který doma ubránil remízu 1:1 se Slavií. Třetí největší porci naběhala o víkendu Sparta, již k životu probírá impulzivní trenér Petr Rada. Na gólový zápis to v utkání se Zlínem nestačilo (0:0), z klubů první trojky ale Letenští urazili nejdelší vzdálenost ze všech. Konkrétně šlo o 118 005 metrů.

I mezi hráči se maratóncem kola stal vyslanec Hradce, sedmadvacetiletý středopolař Jiří Janoušek. V kole jako jediný naběhal víc než 12 tisíc metrů. Za jarním maximem, které drží sparťan Aleš Čermák, ale o 774 metrů pořád zaostal.

A kteří hráči ovládli statistiky rychlostní? Mezi první pětkou spinterů se umístili rovnou tři zástupci Brna, navíc Milan Lutonský (438 metrů ve sprintu) s Musefiem Ashirem (396 m) obsadili první a druhé místo. Jejich parťák Tomáš Jablonský skončil jako pátý (348 m).

Za zmínku ale jistě stojí i výkon zlínského Vukadina Vukadinoviče, který na Spartě odsprintoval úctyhodných 367 metrů. Nejlepší z minulého kola - rychlonožka Slovácka Tomáš Zajíc - spolu s mladoboleslavským Tomášem Fabiánem zaznamenal nejvíc sprintových náběhů (28).

Mezi týmy nejvíc sprintovali hráči Zbrojovky (2294 m), Slovácka (2135 m) a Sparty (1826 m). Naopak nejhorší byli v tomto ohledu slávisté (1282 m), kteří ale v Liberci po celý zápas vytrvale dobývali defenzívní tvrz Slovanu.

Reklama