Hlavní obsah

Sparta platí pokutu za fanoušky, tentokrát sto tisíc. Derby si nezahrají Kadlec, Bořil a Sýkora

Praha
Aktualizováno

Nepokoje v hledišti nekončí, a tak Letenští dál platí a platí... Fotbalová Sparta dostala pokutu 100 tisíc korun za výtržnosti fanoušků během utkání v Mladé Boleslavi. Disciplinární komise pak potvrdila, že kvůli trestům za žluté karty o velké pražské derby přijdou slávisté Jan Bořil a Jan Sýkora, stejně jako sparťan Michal Kadlec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Při utkání Mladá Boleslav - Sparta musela být hra na chvíli přerušena kvůli zapáleným dýmovnicím v sektoru fanoušků hostů.

Článek

Sparta není jediná, kdo musí za chování svých příznivců platit. Mladá Boleslav za porušení povinnosti pořádajícího klubu ve vzájemném duelu vysolí pro změnu 60 tisíc korun.

K použití pyrotechniky a nesportovního chování fanoušků došlo také v ukání Zlína se Slováckem. Disciplinárka udělila oběma klubům shodnou pokutu 50 tisíc korun. Zahájila také řízení za výtržnosti v zápasech Sparta - Zlín, Liberec - Slavia a Karviná - Plzeň.

Na řadu přijde i druholigový šlágr Opava - Baník. Domácí za hučení na hráče, kvůli němuž rozhodčí přerušil utkání. A Ostrava za vhození pyrotechniky na hrací plochu.

"Hučení bylo nehezkou kaňkou na jinak velmi procítěném fandění opavských fanoušků. Takové projevy do fotbalu nepatří, nelze je přejít mávnutím ruky. Věříme, že klub společně s fanoušky udělá vše pro to, aby se takové chování neopakovalo," říká předseda komise Richard Baček.

„Pokud jde o Baník, budeme řešit vhození pyrotechniky na hrací plochu. Vhození zapálené světlice do blízkosti brankáře nelze omluvit, natož tolerovat," dodává.

Hned tři hráči přijdou o derby v Edenu. Stopku za čtvrtou žlutou kartu dostali slávisté Jan Bořil a Jan Sýkora, s nimi také sparťan Michal Kadlec. Stejně dopal i Petr Schwarz z Hradce Králové. Dvě kola budou za osm žlutých stát Lukáš Magera (Mladá Boleslav) a Eldar Civič (Slovácko).

Za vyloučení pak třikrát padla stopka ne jedno utkání. Dostali ji Róbert Matejov (Zlín), Douglas Da Silva (Mladá Boleslav) a Miloš Bosančič (Liberec).

Reklama

Související témata: