Hlavní obsah

Sparta má jasno. Rosický je po operaci, v sezóně už jí nepomůže

Praha
Aktualizováno

Letenští se plácají v jarní krizi, nejzkušenější borec jim ovšem nepomůže. Záložník Tomáš Rosický už do soutěžního zápasu v aktuální sezóně nenastoupí. Fotbalista Sparty se v pondělí podrobil operaci, díky níž se rozhodl vyřešit problémy s Achillovou šlachou, se kterými se dlouhodobě potýká. Klub to oznámil na svém webu. Rosický hodlá stihnout aspoň začátek příští sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický po návratu do Sparty odehrál jen 19 minut proti Mladé Boleslavi.

Článek

Potřebovali by jeho služeb jako sůl. V neděli je čeká derby na Slavii, kde budou zachraňovat zpackané jaro. Také v Edenu si však fotbalisté Sparty budou muset vystačit bez pomoci Malého Mozarta.

„Zranění se nelepší. Po problémech na podzim problémy nejprve ustoupily a vše bylo v pořádku. V přípravném období všechno vypadalo dobře, ale bohužel se mi to vrátilo. Operaci se nevyhnu," avizoval Tomáš Rosický v rozhovoru pro klubovou televizi, který se natáčel v závěru minulého týdne.

Problémy ho pronásledují dlouhodobě, zranění nebylo možno léčit konzervativní cestou. Jak Sparta uvádí, samotný zákrok v pondělí proběhl standardně a bez komplikací.

Musí zkusit další návrat na trávník

Bývalý kapitán národního týmu během dlouhé absence zdůraznil, že kariéru nekončí. Když už Spartě slíbil, že jí po návratu z Anglie pomůže, chce slovo za každou cenu dodržet. Po operaci tedy bude usilovat o návrat do zápasového režimu na startu příští sezóny.

„Je to jako v životě - pokud je naděje, člověk o ni musí bojovat. Já to ještě jednou prostě musím zkusit. Odmala jsem tu vyrůstal a synonymem sparťanství pro mě bylo nevzdávat se," ujišťuje Rosický.

Na Letnou se vrátil loni v srpnu, naskočil však jen do domácího ligového utkání s Mladou Boleslaví, v němž odehrál 19 minut.

Na zranění reaguje úplně jinak než jiný člověk

Rosický je král smolařů, na minulé štaci v Arsenalu prodělal celkem 38 zranění. A sotva se vrátil domů, potkalo ho další... Během zdlouhavé rekonvalescence ho znovu přepadly i myšlenky, jestli s fotbalem neskončí.

„V takové situaci vám konec samozřejmě vždycky bleskne hlavou. Ale když něco začnu, tak to chci zakončit. Slíbil jsem, že se vrátím - a slib chci dodržet," ujišťuje 36letý záložník.

Zranění achilovky se přitom původně nezdálo být až tak vážné. „Odhady byly příznivé, měl jsem chybět jen týden, pak dva týdny, nakonec z toho bylo několik měsíců. Nebyl jsem jen v Anglii, pomoc jsem hledal všude možně," líčí. „To jsem prostě já. Na zranění reaguji úplně jinak než jiný člověk. O tom si promluvíme jednou, až kariéru opravdu ukončím," usmívá se hořce Rosický.

Reklama

Související témata: