Hlavní obsah

Slávistickým Hujerem je bezkonkurenčně Hušbauer. Na derby naplnil pět autobusů

„On je Pepa takový náš Hujer,“ dobíral si dobře naladěný slávistický mladík Antonín Barák svého spoluhráče Josefa Haušbauera, když se po devíti dnech zase společně objevili v Edenu. „Já si na derby vystačím se čtyřiceti lístky, ale on si jich objednal tolik, že jeho příbuzenstvo naplní snad pět autobusů,“ prozrazoval, že první starostí po návratu z reprezentačního srazu bylo, zda zamluvené vstupenky hráči opravdu dostanou. O nedělní šlágr mezi Slavií a Spartou je obrovský zájem, takže se mohlo klidně stát, že během nepřítomnosti přišli fotbalisté zkrátka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický záložník Josef Hušbauer bude mít při derby v hledišti největší podporu.

Článek

Obavy fotbalistů Slavie se ukázaly zbytečné. Co si kdo objednal, to dostane.

„Měl jsem lístků skutečně hodně, ale ozývali se noví a noví kamarádi a známí, jenže ti už měli smůlu. Další vstupenky navíc už jsem pro ně nedostal," potvrzoval Muris Mešanovič, že ani rezervoár lístků určený hráčům nebyl neomezený.

Lístky nejsou, slyší i hráči

Derby je beznadějně vyprodané, což papírové čtvrtky nalepené na stažených roletách pokladen v Edenu potvrzují.

Marně před nimi stepují hloučky bláhových fanoušků v naivní víře, že snad alespoň nějaká roleta zarachotí, okénko se otevře a pár vrácených lupenů přijde do prodeje.

„Skutečně nejsou," tvrdí nejvyšší klubová generalita i hráčům.

Hušbauer si proto může spokojeně mnout ruce. Přeběhlík z Letné vypraví na derby pět autobusů. I jeho téměř o pět let mladší spoluhráč Barák je ale spokojený. Svých čtyřicet lístků dostal, takže z tribuny ho bude sledovat nejen přítelkyně, ale i příbuzenstvo a známí.

Téměř spokojený Šilhavý

Spokojený je konec konců i slávistický kouč. Po devíti dnech už má k dispozici téměř kompletní kádr.

„Téměř, protože Ngadeu, Deli a Mingazov teprve dorazí, takže kompletní budeme až ve středu či čtvrtek. Ale i tak jsme už začali s tréninkovým mikrocyklem zaměřeným na derby," pochvaloval si Jaroslav Šilhavý, že čeští reprezentanti se vrátili ze srazu a kvalifikace v San Marinu zdraví a hlavně dobře naladění.

Dva z nich dokonce s předstihem, protože nemocní Pavlenka a Sýkora nakonec na Apeninský poloostrov necestovali.

„Sýkora vzhledem ke žlutým kartám nemůže do derby stejně nastoupit, u Pavlenky šlo jen o lehkou virózu, takže už zase trénuje." kvitoval slávistický kouč, že z původních osmi hráčů se mu kádr rozrostl, takže může chystat tahy, jimiž bude chtít svého sparťanského kolegu Radu překvapit.

Sní trenér, sní i fanoušci

„Na podzim jsme Spartu překvapili, protože byla v laufu a my na Letné vyhráli, i když jsme na tom byli úplně opačně. A navíc po velice kvalitním výkonu," přiznává Šilhavý, že by si podzimní partii rád prožil znovu.

Před plným Edenem, v báječné atmosféře, v situaci, kdy jeho Slavia bude po deseti letech nastupovat do derby jako favorit.

„Ale v derby přece nezáleží na tom, kde se které z mužstev nachází, kolik bodů má na kontě a jak na tom je. Pravdou ale je, že máme na Spartu k dobru devět bodů a chceme náskok navýšit. Bylo by krásné, kdyby se to podařilo," sní Šilhavý svůj sen, jako ho sní stovky a stovky fanoušků, na něž se vstupenky nedostaly a oni dál věří, že se na ně nakonec přece jen štěstí usměje.

I třeba proto, že se chlubí kamaráčoftem s některým z hráčů.

Budou mít ale nejspíš smůlu. Tedy pokud zrovna nepatří mezi Hušbaerův klan Hujerů...

Reklama

Související témata: