Hlavní obsah

Jezdit po zadku, káže před derby Rosický. Smolař Rada se ho zase nedočká

Praha
Aktualizováno

Jestli to není smolař. Trenér Petr Rada čekal na návrat zraněného špílmachra Tomáše Rosického již v době, kdy seděl na lavičce české reprezentace. A nedočkal se. Nyní se situace opakuje i ve chvíli, kdy kouč přišel zachraňovat rozklíženou Spartu. Právě v týdnu před nedělním derby na Slavii musel akceptovat zprávu, že Rosický už týmu do konce sezóny nepomůže. „Pokud vám omarodí tak výjimečný hráč, je to smůla,“ neskrývá Rada zklamání.

Sparta do derby bez Tomáše RosickéhoVideo: Sport.cz

 
Článek

Sešívaní mohou být v klidu. Letenský Malý Mozart se v pondělí podrobil operaci achilovky a o další návrat na trávník se pokusí až na startu příští sezóny. Naděje na jeho pomoc padla zrovna ve chvíli, kdy se Spartě herně ani výsledkově nedaří.

„O to je horší, že se koukám jen z tribuny. Moc dobře chápu, že pro kluky není situace jednoduchá. Stejně tak ale musejí ukázat mnohem víc. Musejí se na hřišti mnohem víc poprat a musí na nich být vidět touha, že nechtějí prohrát," zdůrazňuje Tomáš Rosický v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Teď mají krásnou příležitost, derby, kde se tohle může zlomit. Věřím klukům, že je v jejich silách uhrát dobrý výsledek. Ale musejí do toho investovat mnohem víc, na hřišti musejí jezdit po zadku, potom se projeví jejich fotbalové schopnosti," melduje Rosický.

Lafata, Mareček i Costa už trénují

Nový kouč Sparty musí vzít na vědomí, že jeho údělem je zkrátka marné čekání na Rosického.

„Alespoň je Tomáš po operaci. Má to za sebou a věřím, že od nové sezóny se pokusí o další návrat. Moc takových pokusů asi už mít nebude. Moc mě mrzí, že nám teď nepomůže. Je to kvalitní hráč, ale zdraví je přednější," má jasno zkušený praktik Petr Rada.

Derby zatím zažil jen z druhé strany. Před nedělní cestou do Edenu ho posiluje naděje, že bude mít větší výběr hráčů než před reprezentační přestávkou.

„Ještě jsou čtyři dny před námi. V úterý se do tréninku zapojili už i Lafata a Mareček, zkoušel to i Costa. Dnes s ním jedu ještě k doktorovi, abych měl přesné informace, ale ve hře pro derby snad zůstává. Uzdravit se nejspíš nestihne Zahustel, zdravotně se posunul Juliš. Zcela mimo tak zůstává jen Martin Frýdek," líčí Rada.

Reklama

Související témata: