Hlavní obsah

Nahraď Dočkala! slýchá mladý sparťan. Ani před derby si těžký balvan nepřipouští

Praha

Přišel až do druhého poločasu a v nastavení zajistil Lvíčatům cennou výhru 2:1 nad pořadatelem letošního evropského šampionátu fotbalistů do 21 let. Aleš Čermák se v Polsku ideálně naladil na nedělní bitvu na Slavii, kde jeho Sparta bude zachraňovat mizerné jaro. „Derby je naše poslední i obrovská šance se dotáhnout,“ uvědomuje si 22letý záložník.

Sparťan Aleš Čermák před derbyVideo: Sport.cz

 
Článek

Jeden aby se z toho zhroutil. Jako by nestačilo, že se Spartě přestalo dařit. Mladého záložníka navíc tíží těžký balvan očekávání, že by měl za pochodu a pokud možno hned nahradit letenského špílmachra Bořka Dočkala, který na začátku jara odešel do Číny.

„Je to velice těžké, protože Bořek ve Spartě táhl všechny zápasy. Byl jedním z největších, ne-li největší lídr. Snažím se udělat maximum. Asi mi chybí větší klid a sebevědomí, které Bořek měl. I když zkazil balón, tak byl sebevědomý až do konce zápasu," přemítá Aleš Čermák.

Jak se mu s těžkým úkolem žije...? „Často slyším, že bych měl Bořka nahradit. Chci podávat co nejlepší výkony, kvůli nimž si mě Sparta stáhla zpátky. Až tak osobně si ovšem takový úkol na sebe neberu," líčí letenský odchovanec, který o svých kvalitách musel přesvědčit nejprve na hostování v Hradci Králové a poté v Mladé Boleslavi.

Ani Rosický mu na trávníku nepomůže

Všechno by měl lehčí, kdyby mohl nastupovat po boku Tomáše Rosického. Sparťanský veterán je ovšem čerstvě po další operaci a návrat na trávník směřuje až k začátku příští sezóny.

„Tomáš se nám snaží hodně pomáhat aspoň mimo hřiště. Rady od takového hráče jsou samozřejmě jedinečné," cení si Čermák.

Každá rada je teď dobrá. Radův tým zamíří do Edenu s propastnou devítibodovou ztrátou na odvěkého rivala...

„Derby je naše poslední i obrovská šance se dotáhnout. Samozřejmě těžké utkání, protože Slavia má formu. Derby je ovšem jedinečné a může nám prospět, že tentokrát nejsme v roli favorita," doufá Čermák.

Šlágr 22. ligového kola se hraje v neděli od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak skončí v neděli tradiční derby pražských S?
Zvítězí domácí Slavia
52,3 %
Utkání skončí remízou
12,7 %
Tři body ukořistí Sparta
35 %
Celkem hlasovalo 5069 čtenářů.

Reklama

Související témata: