Hlavní obsah

Plzeň už zase režíruje mistrovskou bitvu. Znervózní Slavii před derby...?

Fotbalová liga se vrátila ke starým pořádkům. Vedoucí Plzeň má od minulého kola zase příjemnou jistotu. Pokud vyhraje všechny své zbývající zápasy, bez ohledu na ostatní výsledky obhájí titul... Prvním krokem je duel s Teplicemi, s nimiž Viktoria prohrála v jediném z posledních 13 vzájemných utkání. Další výhrou by viktoriáni vytvořili tlak na Slavii, kterou den poté čeká derby se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský.

Článek

První Plzeň 49 bodů, druhá Slavia 48 a třetí Sparta 39. Letenští už z bitvy o titul odpadávají a Viktorii by mohli v derby posloužit jako spojenec, který obere sešívané.

Nejprve však Plzeň musí splnit roli favorita v domácím duelu s Teplicemi. A viktoriáni si moc dobře pamatují, jak Severočeši nedávno sahali po bodech právě v Edenu.

„Teplice se dostaly do určité herní pohody, preferují aktivní a kombinační fotbal. Čeká nás těžký soupeř, ale věřím, že se naší kvalitou dokážeme prosadit a zvítězit," doufá na klubovém webu trenér Roman Pivarník.

„Viděl jsem zápas Teplic na Slavii, kde zahrály dobře. Budeme se na to muset připravit," podotýká slovenský záložník Patrik Hrošovský.

„Slavii náš nejbližší soupeř klidně mohl obrat o body. Houževnatý protivník, který bude hrát odvážně směrem dopředu," přidává se i obránce David Limberský.

Zkušený bek věří, že reprezentační přestávka přišla mužstvu vhod.

„Kvalitně jsme potrénovali, dobili baterky a teď nás čeká důležitý zápas. Hraje se o hodně a každá ztráta může bolet," upozorňuje Limberský.

Zápas 22. ligového kola Plzeň - Teplice se hraje v sobotu od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT sport, všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama