Hlavní obsah

Plzeň potopil bizarní přehmat při rohu. Nepochopitelné! To se nevidí, zlobil se Pivarník

Kuriózní, nevídaná situace přispěla k nečekané ztrátě vedoucí Plzně s Teplicemi (2:2). Trenér Roman Pivarník na tiskové konferenci nevěřícně kroutil hlavou, co na hřišti záložník Kopic spískal. „Na takové úrovni se to nevidí,“ zlobil se kouč Viktorie, která v samém závěru dvěma góly alespoň zachránila bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Milan Kopic během duelu s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Co se přesně v 51. minutě v Doosan Aréně událo? Za stavu 0:0 se Kopic na poslední chvíli rozhodl dát přednost při rozehrání rohového kopu spoluhráči Zemanovi. Jenže se, pravděpodobně nechtěně, dotkl míče. Než k balonu Zeman doběhl, zmocnil se ho hostující Krob a za 13 vteřin se po střele Červenky třepetal míč v domácí síti - 0:1. „Byla to až komická situace," povzdechl si Pivarník, který jednání Kopice nechápal. Jeho verzi se chystal vyposlechnout až po tiskovce.

„Kopi to podle mě nechtěl rozehrávat, takový signál totiž nemáme. Aby mužstvo dostalo takový gól, s tím jsem se setkal poprvé. Ale co mě naštvalo ještě víc, byla neochota Kopice se Zemanem vrátit se zpátky. Když jsme dostali gól, stáli oba u rohového praporku a bavili se! Zatímco Hubník pádil sto metrů sprintem zpátky," láteřil Pivarník.

Krob: Plzeňáci rozehráli úmyslně

Kopic se však při odchodu do kabin letmo svěřil záložníkovi Hořavovi. „Říkal mi, že chtěl roh rozehrát, ale pak si to rozmyslel. Jenže se už míče dotkl. Byla to hloupá chyba, ale i takové fotbal přináší. Kopat roh a místo toho za 13 vteřin inkasovat, je divné. Kopi prostě zazmatkoval. Myslím, že jeho samotného to mrzí úplně nejvíc. Ponaučí se z toho," podotkl Hořava.

Pivarníka sice nevídaná situace a následná reakce obou hráčů řádně namíchla, ale nemíní nad nimi dělat unáhlené závěry. „Nevím, kdo byl za celou akci víc vinen. Nechci po jedné chybě, byť hrubé, někoho odepisovat. To určitě ne," podotkl Pivarník.

Pohled teplického Kroba, který se míče duchapřítomně zmocnil, byl odlišný. Podle něj šlo ze strany Kopice se Zemanem o záměr hosty překvapit nečekaným rychlým rozehráním.

„Viděl jsem, že si Kopic bere balon a lehce do něj kopl. Kouknul jsem se na sudího, ten nic, tak jsme se rozběhl a za chvíli jsme se radovali. Myslím, že to měli Plzeňáci v úmyslu, bylo štěstí, že jsem to zahlédnul," popisoval Krob, který si prý v ten moment vzpomněl na lišácky rozehraný rohový kop, jež před časem zahrála Příbram za kouče Tobiáše. Prsty v něm měl právě Zeman. „Dělal to v Příbrami, možná proto jsem to odhalil," podotkl Krob.

Reklama

Související témata: