Hlavní obsah

Skáče jako do vody, durdí se Letenští. Uviděl jsem nohu, culí se penaltový hrdina

dos, zpSport.cz

O ničem se po derby pražských S nebude mluvit tolik, jako o penaltě, díky níž Slavia v první minutě nastaveného času vyrovnala na konečných 1:1. „Sám Mingazov na hřišti Karavajevovi řekl, že se pískat nemusela,“ stěžuje si sparťan Václav Kadlec. „Zákrok jsem ještě neviděl zpomaleně, tak těžko můžu něco říkat. Ale pan rozhodčí byl blízko a neváhal, tak předpokládám, že byla,“ reaguje trenér sešívaných Jaroslav Šilhavý.

Trenéři Sparty a Slavie k penaltě v derbyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slávistické choreo při derby

Při derby bouchala pyrotechnika

Tak jak se to všechno seběhlo? Slavii teklo do bot a střídající Mingazov si to namířil do vápna soupeře. Bránící sparťan Karavajev vytrčil koleno a turkménský reprezentant přes ruského obránce ochotně přepadl.

Rozhodčí Pavel Franěk odpískal penaltu a Milan Škoda ji proměnil. Letenští teď samozřejmě tvrdí, že je sudí obral o zaslouženou výhru.

„Dvacet let dělám profesionálně fotbal. A dělám ho poctivě. Pokud ale pískne rozhodčí penaltu v 91. minutě, musí to být sakra ostřílený sudí a o pokutovém kopu by měl být přesvědčen na milión procent. Zvlášť v derby," tvrdí sparťanský kouč Petr Rada už rozvážně, když první vlna emocí opadla.

Spadl jsem, kontakt tam byl...

„Jen jim řekni, že skáčeš jako do vody," soptí jeho svěřenci, když Mingazova míjejí cestou do autobusu.

„Jak bych ten moment popsal... Rozhodčí to asi ví líp, já penaltovou situaci nemůžu moc hodnotit. Prostě jsem šel do vápna, do zakončení, viděl jsem obráncovu nohu a spadl jsem. Byl tam kontakt, to jo," líčí Ruslan Mingazov poněkud uličnicky.

„Myslel jsem, že si míč podržím a pak vystřelím. Ale když jsem si ho dal kolem Karavajeva, došlo tam ke kontaktu a k mému pádu," vysvětluje.

Pikantní je, že po zápase v hráčském tunelu před odjezdem sparťanů z Edenu ještě Mingazov s Karavajevem v ruštině všechno probrali. A slávista od něj nakonec vyškemral i sparťanský dres...

Byl Karavajevův zákrok na Mingazova penaltový?
Ano. Rozhodčí Franěk nařídil pokutový kop správně
32,7 %
Ne. Slávista svůj pád přifilmoval
67,3 %
Celkem hlasovalo 38511 čtenářů.

Reklama

Související témata: